image
 |  2 27 Травня 2023 | 21:13

«Війну спричинала Америка, а російська армія визволяє»: волинянка агітувала земляків за росію

Волинянка, яка виправдовувала дії держави-окупанта, заплатить 55 тисяч гривень штрафу.

Уродженка села Острови Маневицького району з листопада 2022 року по лютий 2023 року перебувала в росії. Жінка відстоює проросійську позицію, підтримує антиукраїнські рухи, спрямовані на відокремлення від України частини її території і населення. Зокрема під час спілкування з жителями смт Колки в Telegram Тамара Каразія виправдовувала та визнавала правомірною збройну агресії рф проти України. Про це йдеться у вироку Маневицького районного суду, передають «Волинські новини».

Подаємо повідомлення, які жінка писала своїм землякам, без змін та правок:

«Привит! Да ,вийна це хитрость и обман,вминня манипулировати людьми,и Америка готувала Украину вже на протязи 30 рокив, вони сами в цьому признаються,а росияни лопухи,весь час думали,що украйинци братья, а нас манило на запад, пропаганда була дуже велика, на жаль история повторяется, и ляхи, нимци не зминилися в крашу сторону, вони теж пид каблуком Америки. Знаиш, виродкив хватае кругом, Але уничтожали православну виру, це вже занадто палку перегнули. Ну що ж одному Богу видимо, що з нами буде»;

«Знайиш, коли наши бомбили Донбас, то наши люди сммялися, а вони жили без свитла води, газу врокив, а скильки дитей загинуло, наши бомбили не тильки инфраструктуру,а все из-за того, що вони хотили автономию, ну невже не краше було б да и йим автономию и зберегти крайину вид вийни, Але мабуть Америци це не вигидно було, йим треба така крайина,яка згидна воювати до останнього украйинця, щоб ослабили Россию , то невже стоить втрачати державнисть, ради чого? Бо так захотелось Америци и Западу, та йим наш народ до одного мисця, а наша влада пидсила на гроши, як той наркоман на наркотики»;

«Війна на території України спричинена владою США, а російська армія у зв`язку з цим проводить визвольну операцію».

Дії волинянки кваліфікували за частинами 1, 2, 3 ст. 436-2 КК України. Між прокурором та жінкою була укладена угода про визнання винуватості. В підсумку суд оштрафував Тамару Каразію на 55 тисяч 12 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічна атака рф: ППО знищила 10 крилатих ракет і 23 "Шахеди"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити