image
 |  4 25 Травня 2019 | 11:07

Зеленський показує, що в нього немає поваги ні до держави, ні до її мови, ні до законів, – Анатолій Вітів

Схоже на те, що новоспечений президент Володимир Зеленський так і не усвідомив, президентом якої держави він є.

Проце написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук голова Волинської «Свободи» Анатолій Вітів.

Зі слів Анатолія Вітіва, президент держави зобов’язаний демонструвати повагу до атрибутів держави, виборених цілими поколіннями українців. У тому числі – мати повагу і до державної мови, яка є одним із таких атрибутів.

«Проте Зеленський дозволив собі привселюдно зневажити нашу державну мову вже під час свого першого офіційного публічного заходу в ролі президента. Демонстративно і безсоромно перейшовши під час інтернет-форуму на мову нашого одвічного ворога й окупанта – російського агресора. І це – в той час, коли йде війна, в якій теперішнє покоління українців жертвує своїми найкращими синами й доньками», – йдеться в дописі.

На думку голови Волинської «Свободи», цим самим Зеленський принизив десятки мільйонів українських громадян, для яких державна мова і культурна традиція – не просто гарні слова, а святі речі.

«Я розумію, що для нього українська мова і українські традиції є ментально чужими. Але він – президент моєї держави, і тому зобов’язаний, хочеться йому того чи ні, послуговуватися мовою українського народу. Це – той рубікон, переступати через який він не має права», – .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни купили ексклюзивні права на серіал «Слуга народу»

«Така публічна демонстрація зневаги до державної мови – це плювок в обличчя кожному, хто чекав від нової влади насамперед поваги, у тому числі й до закону про мову. Зеленський показує, що в нього немає поваги ні до держави, ні до її мови, ні до законів. Хоча який сенс вимагати поваги до державної мови від людини, яка спроможна просто перекреслити закон та призначити главою АП люстрованого чиновника уряду епохи Януковича-Азарова?» – задається риторичним запитанням Анатолій Вітів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити