image
 |  2 22 Жовтня 2021 | 16:37

Аби запустити очисні біля Світязя потрібно ще 4 мільйони

Роботи з каналізування населених пунктів біля озера Світязь, які виконуються у рамках реалізації транскордонного проекту, завершені на 97%. Для того щоб їх запустити в роботу, необхідні кошти на підключення до електромереж.

Про це пишуть Волинські новини.

Під час засідання позачергової сесії Волинської обласної ради депутати ухвалили рішення про внесення змін до Регіональної екологічної програми «Екологія 2016 – 2022». Зокрема, мають спрямувати 400 тисяч з обласного бюджету та 200 тисяч з бюджету Шацької селищної громади на підключення до електромережі новозбудованих об’єктів каналізування у Шацьку, селах Гаївка та Мельники.

Нагадаємо, на Волині реалізовується проект «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь». Загальний бюджет проекту – 6,4 мільйона євро. Проте, зазначає голова Шацької територіальної громади Сергій Карпук, тут не передбачені кошти на підключення до електромереж.

«Є три окремі очисні споруди у селі Світязь, Шацьку і селі Пульмо. Торік спільно з облрадою і Шацькою районною радою підключили Світязь, цього року хочемо підвести лінію і збільшити потужності у Шацьку. На це треба 600 тисяч. Об’єкт у селі Пульмо – найбільш дорогий, бо очисні розташовані далеко від села і озера, щоб не створювати екологічних проблем. Туди треба проводити лінії електропередач. Тільки будівництво ліній вартує 3,4 мільйона», – пояснив він напередодні сесії під час засідання комісії з питань екології.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині камери зафіксували вандалів у парку: просять впізнати (ФОТО, ВІДЕО)

З його слів проект практично завершений, залишилося доставити обладнання. Але для цього треба взяти техумови та підключити обладнання до електромереж. Досі генпідрядник працював на генераторах. Якщо не підключити до мереж – проект не вдасться реалізувати, бо навіть випробувати обладнання не вдасться.

Зрештою залишки природоохоронного фонду в сумі 400 тисяч гривень вирішили спрямувати саме на цей об’єкт, щоб підключити до електромереж очисні споруди у Шацьку. Ще майже 200 тисяч виділяє Шацька громада.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити