image
 |  0 15 Лютого 2022 | 08:42

Блокада — не завада: рух суден у Чорному морі проходить новим маршрутом

Перше вантажне судно пройшло новим маршрутом у Чорному морі, незважаючи на російську блокаду.

Про це написав співвласник та СЕО порту TIS, партнер інвестиційної компанії SD Capital Андрій Ставніцер на своїй сторінці у Facebook.

"Хрін вам, а не блокаду українських портів. Прямо зараз із зернового терміналу Neptune в порту "Південний" обхідним маршрутом пройшов балкер MV Melia … з осадкою 12,85 м. Це перше судно класу Panamax, яке успішно пройшло додатковим коридором", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На одній із вулиць Старого міста не було ремонту десятки років

Ставніцер підтвердив, що Міністерство інфраструктури знайшло нові глибоководні шляхи.

"Найближчим часом Держгідрографія випустить офіційне повідомлення про те, що підтвердили глибини 15+ і порти можуть працювати в штатному режимі", – повідомив співвласник TIS.

Бізнесмен додав, що зараз доводиться переконувати міжнародних партнерів, що "ситуація зсередини набагато краща, ніж може здатися із заголовків [новин]".

Як нагадує "Економічна правда", спеціальні судна Держгідрографії обстежили понад 50% морського коридору між західною межею району незаконних морських навчань РФ та південно-східним краєм Дністровської банки.

Наразі глибини підтверджено в межах 15-22 метри, тож залишаються чинними рекомендації суднам щодо безпечного заходу до портів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За що судили колишнього начальника Волинської митниці?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити