image
 |  0 21 Серпня 2020 | 12:07

COVID-19 переніс «Смаковицю по-володимирськи» на 2021 рік

У Володимирі-Волинському відтермінували через карантин гастрономічний фестиваль «Смаковиця по-володимирськи», який цьогоріч мав відбутися вп’яте.

Як передає «Укрінформ», про це повідомила заступник міського голови Володимира-Волинського Лариса Кулікова в фейсбуці.

Гастрономічний фестиваль «Смаковиця по-володимирськи» – дійство, де пахне вареним і смаженим, де демонструють різні смаколики, навчають творити кулінарні шедеври, пригощають варениками, смачним кулішем, борщем, ґуґлями з кручениками, де співають і танцюють, забавляються і спілкуються… Зараз саме той час, коли знову мала би кипіти підготовка до цього цікавого дійства, але, на жаль, карантинні обмеження наклали табу на багатолюдні масові заходи. Тому «Смаковиця по-володимирськи» у 2020 зачиняється на перерву, – написала Кулікова.

За її словами, організатори заходу не розглядали варіант провести його в режимі онлайн, як це зробили багато різноманітних святкувань і фестивалів. Адже такий формат не прийнятний для гастрономічного заходу.

Бо «Смаковиця» – якраз і для того, щоб посмакувати, скуштувати, щоб відчути запах страв... Віртуально цього ніяк не зробиш, – зауважила заступник міського голови Володимира-Волинського.

Провести «Смаковицю по-володимирськи» планують уже в 2021 році.

Як зауважили у пресслужбі Володимир-Волинської міськради, гастрономічний фестиваль «Смаковиця по-володимирськи» – некомерційний проєкт, спрямований на популяризування кулінарних традицій регіону. Зазвичай він проходить у форматі народних гулянь.

Торік учасники фестивалю з’їли 60 літрів борщу, 40 кілограмів вареників та 100 літрів кулешу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимирі продавчиня вимагає дотримуватися правил карантину зі спущеною на підборіддя маскою

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити