image
 |  124 19 Липня 2024 | 11:22

Демократи очікують, що Байден зніме свою кандидатуру на користь Гарріс

У Демократичній партії США очікують, що президент Джо Байден після завершення Національного з'їзду Республіканської партії може заявити про відмову від участі у виборах, і кандидатом від демократів стане віцепрезидентка Камала Гарріс.

Про це інформує Укрінформ, пише  "ВолиньUA".

Зараз обговорюється, кого буде висунуто кандидатом на посаду віцепрезидента. Серед імовірних претендентів називають сенатора Марка Келлі, губернатора Кентуккі Енді Бешира й губернатора Північної Кароліни Роя Купера.

За словами джерел, демократичні лідери в Конгресі «прохолодно ставляться» до Гарріс як до кандидата, але визнають, що її рейтинг вищий, ніж у Байдена, і вважають, що президент може посилити її позиції, проводячи кампанію на її підтримку.

В останні дні багато впливових членів Демократичної партії та донорів схиляють Байдена до відмови від участі виборах, серед них – колишня спікерка Палати представників Ненсі Пелосі, лідер більшості в Сенаті Чак Шумер та лідер демократів у нижній палаті Конгресу Гакім Джеффріс.

Водночас заступник речника Білого дому Ендрю Бейтс спростував інформацію про наміри Байдена залишити виборчі перегони.

«Брехня», – коротко заявив він, реагуючи на публікації про можливе майбутнє рішення президента.

Як повідомляв Укрінформ, керівництво Демократичної партії США вирішило відкласти офіційне висунення Байдена кандидатом у президенти.

Також колишній президент США Барак Обама вважає, що нинішній глава Білого дому має переглянути своє рішення щодо участі у виборах цього року.

У четвер у Мілуокі штату Вісконсин завершує роботу Національний з'їзд Республіканської партії, який висунув Дональда Трампа кандидатом на посаду президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після антиукраїнських заяв румунську депутатку у наморднику вивели з Європарламенту

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити