image
 |  189 18 Липня 2024 | 16:22

Після антиукраїнських заяв румунську депутатку у наморднику вивели з Європарламенту

Румунську європарламентарку Діану Шошоаке примусово вивели із залу засідань Європарламенту за рішенням спікера Роберти Метсола.

Про це повідомляє «Фарватер.Схід» із посиланням на видання Digi24.

Депутатку Європарламенту Діану Шошоаке виключили в четвер із пленарного засідання Європейського парламенту під час дебатів, що передують голосуванню щодо кандидатури Урсули фон дер Ляєн на новий мандат на пост глави Єврокомісії.

У середу румунська депутатка виступила на пленарному засіданні та у своїй промові звинуватила Європу у «знищенні Румунії», допомагаючи Україні, і в тому, що «мир не досягається шляхом надсилання зброї». Вона також сказала, що пішла в російське посольство, тому що це була «єдина сторона, яка хотіла обговорити мир».

Сьогодні Шошоаке продовжила свою риторику, тричі усно перебивала промовців, після чого Президентка Європарламенту Роберта Метсола дала розпорядження вивести сканальну депутатку з зали засідань.

Протестуючи проти обмежень на висловлення своєї позиції, Шошоаке одягла собачий намордник, а після цього в коридорах Європарламенту заявила журналістам, що Брюссель – це «дім сатани».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна рада підтримала підвищення акцизу на пальне

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити