image
 |  7 20 Травня 2021 | 08:48

Волиньраду просять підтримати вивчення курсів духовно-морального спрямування

Профільна комісія Волинської обласної ради внесла на розгляд сесії проєкт рішення ради "Про звернення депутатів Волинської обласної ради до керівників територіальних громад області, освітян, батьків щодо активізації викладання предметів морально-духовного спрямування".

Як інформують на сайті Волиньради, про це йшлося під час засідання постійної депутатської комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, що відбулося 19 травня.

Один із авторів звернення, радник першого заступника голови обласної ради, депутат обласної ради Олександр Пирожик (фракція ВО "Свобода") зауважив, що обранці волинської громади вже четверту каденцію поспіль надають цим питанням особливої уваги.

"У нинішньому зверненні я пропоную акцентувати увагу на двох основних питаннях. Не в усіх територіальних громадах сьогодні проведена достатня просвітницька робота з висвітлення суті та важливості предметів морально-духовного спрямування. Саме на цьому робиться основний акцент. Крім того, враховуючи нові можливості громад, їм пропонується пропагувати цей курс у навчальних закладах та передбачати на такі цілі певний фінансовий ресурс, хоча би мінімальний", - зауважив Олександр Пирожик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Волиньради стали на захист традиційних сімейних цінностей

Присутня на засіданні комісії голова Асоціації педагогів та психологів християн Волині Антоніна Євтодюк наголосила, що в сучасних умовах глобалізації це питання є основою національної безпеки, адже воно стосується психологічного та психічного здоров'я підростаючого покоління.

"На фоні України, Волинь сьогодні займає друге місце по охопленню школярів курсами морально-духовного спрямування, але це не тому, що у нас так добре, а тому, що в державі все так погано. Ці курси мають культорологічне спрямування і для дітей є своєрідним алгоритмом ефективного життя в сучасному світі, адже, на жаль, мало не щодня ми чуємо про такі негативні явища, як булінг, суїциди та інші види фізичного чи психічного насилля. Тому дуже прошу депутатів обласної ради попрацювати у себе на округах із очільниками територіальних громад, освітянами та батьками в частині актуалізації необхідності викладання предметів морально-духовного спрямування у тамтешніх школах", - наголосила вона.

Так, більшістю голосів члени профільної комісії рекомендували сесії схвалити відповідний проєкт рішення.

Крім того, управлінню освіти і науки Волинської ОДА комісією рекомендовано:

1. Вжити заходів щодо активізації вивчення в загальноосвітніх навчальних закладах області з 2021/2022 навчального року предметів морально-духовного спрямування.

2. Внести у місячний термін пропозиції щодо системи заохочення закладів освіти та педагогічних працівників, громадських об'єднань та активістів, за плідну діяльність у сфері національно-патріотичного та духовно-морального виховання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, хто з молодих учених може отримати стипендії Волиньради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити