image
 |  9 19 Травня 2021 | 21:41

Повідомили, хто з молодих учених може отримати стипендії Волиньради

Профільна комісія Волинської обласної ради рекомендувала підтримати проєкт сесійного рішення обласної ради «Про стипендію Волинської обласної ради для молодих вчених».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку 19 травня, - інформують на сайті Волиньради.

Голова комісії Ольга Омелько зауважила, що ці стипендії було запроваджено депутатами попередньої каденції у 2020 році.

"Відповідно до Положення призначається не менше двох стипендій на рік. Їх розмір сягає 20 тисяч гривень та виплачується одноразово до Дня науки. Висунення осіб на здобуття Стипендії здійснюється за місцем їхньої основної роботи чи навчання. Граничний вік для кандидата в стипендіати – не більше 35 років для вчених, які мають вищу освіту не нижче третього рівня, а це – доктор філософії, доктор мистецтв та 40 років – для докторів наук і докторантів", - нагадала вона.

Відтак, розглянувши кандидатури, внесені вищими навчальними закладами області на здобуття стипендії , комісією рекомендовано призначити у 2021 році стипендії обласної ради для двох молодих вчених, а саме:

Головенко Тетяні Миколаївні – доктору технічних наук, доценту кафедри технологій легкої промисловості Луцького національного технічного університету;

Журавльовій Олені Вікторівні – доктору психологічних наук, доценту кафедри загальної і соціальної психології Волинського національного університету імені Лесі Українки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Склали рейтинг пам'яток «Великої реставрації»: скільки об’єктів фінансуватимуть на Волині?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити