image
 |  7 30 Листопада 2021 | 13:51

Друг російського інформатора обурився вишиванкою у дитсадку Луцька

Друг російського інформатора Іллі Сметаніна лучанин Ігор Левчук висловив своє обурення вишиванкою у міському дитсадку №37 Луцька, назвавши цей факт проявом сільської культури та перетворенням міста у село.

Про це він написав у фейсбук-спільноті «Збережемо древній Лучеськ».

Ігор Левчук обурився, що діти в садочку одягнені в українські вишиванки. Такі речі чоловік назвав «сільською культурою, що є причиною луцянства». Людей, чиї коментарі не подобаються автору, Ігор Левчук блокує, а відповіді видаляє.

На коментар «любителя радянщини» емоційно відреагувала депутатка Луцької міськради Алла Жупанюк (фракція ВО «Свобода»).

«Що за маячня? Традиції та звичаї рідного народу це «ПЕРЕТЯГУВАННЯ СЕЛА В МІСТО!!??» Людоньки, ви при здоровому глузді?! Це саботаж чистої води! Може потрібно зробити ЛУЦЬКФЕШЕНВІКЕНД? ЧИ ФОТОСЕСІЮ У КУПАЛЬНИКАХ, А МОЖЕ У ПІОНЕРСЬКИХ ГАЛСТУКАХ??? ЦЕ КОМУ ПОПЕРЕК ГОРЛА СТАЛИ ТРАДИЦІЇ ТА ЗВИЧАЇ УКРАЇНЦІВ??? То від кого смердить аґентурою ФСБ!!?? РУКИ ГЕТЬ ВІД ОСВІТИ!!» - написала вона.

На думку Алли Жупанюк, виховання патріотизму і поваги до історії України у дітей розпочинається із закладів дошкільної освіти.

«Саме у дитсадку вихователі дають дітям початкові знання, формують повагу до української культури, традицій, історії. Вишиванка - це український одяг. І абсолютно недоречно та дико називати його проявом села. Адже вишиванку носять усі українці, навіть ті, які далеко від своєї батьківщини. Думки активіста пахнуть совєтським нафталіном», - відзначила депутатка.

Цікаво, що Ігор Левчук систематично висловлює свою публічну позицію, в якій міститься ностальгія по радянському минулому та засудження визвольної боротьби ОУН-УПА. За останні роки лучанин встиг засвітитися в декількох скандалах. Зокрема, у 2017 році, у День вшанування жерт голодоморів, він брав участь в організації показу фільму про «доблесних радянських пілотів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Відморожений на всю голову» луцький активіст вразив цинічною заявою

Серед друзів Ігоря Левчука є Ілля Сметанін - авіалюбитель, який у 2020 році допоміг отримати фото Луцького військового аеродрому російському шпигуну. Спецслужби України повідомляли, що затриманий шпигун з Росії вербував інформаторів і навіть створив цілу мережу з них. Окремих агентів серед авіаторів він використовував «в темну». Один з них – луцький авіалюбитель Ілля Сметанін. У тому ж році правоохоронці знайшли у помешканні відомого луцького активіста Ігоря Левчука вогнепальну зброю, на яку він не мав дозволу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити