image
 |  7 15 Листопада 2019 | 16:13

Дубль №2: у Луцьку вчергове повідомили, коли запровадять е-квиток

У Луцьку планують остаточно запровадити електронні квитки у транспорті Луцька розпочнеться із 11 грудня 2019 року.

Про це у мережі Фейсбук повідомив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

Сьогодні на засіданні виконкому Луцької міської ради вирішили:

1. Впровадити автоматизовану систему обліку оплати проїзду (АСООП) із 16.11.2019 в міському транспорті міста Луцька, незалежно від форм власності;

2. Забороняється одночасна робота двох і більше автоматизованих систем обліку оплати проїзду, використання електронних квитків чи інших способів оплати проїзду, які не передбачені двостороннім договором про організацію та обслуговування електронних систем в громадському транспорті м. Луцька;

3. Єдиною особою, уповноваженою здійснювати справляння плати за транспортні послуги в громадському транспорті м. Луцька визначено оператора – товариство з обмеженою відповідальністю “СІТІ КАРД СИСТЕМ”, яке перемогло у конкурсі на визначення оператора електронних систем.

Читайте також: Чиновники Пустовіта провалили запровадження е-квитка

Також Григорій Недопад інформує, що в окремих ЗМІ з’явились новини про те, що деякі перевізники почали використовувати оплату за проїзд із допомогою QR-коду.

«Хочу попередити лучан про те, що такі дії перевізника є незаконними. Всі маніпуляції перевізників будуть зупинятися, ми вже розіслали попередження і перевізнику і банку, адже єдиним QR-кодом, який можна буде використовувати у громадському транспорті Луцька, стане QR-код оператора «СІТІ КАРД СИСТЕМ», - коментує чиновник Луцькради.

Читайте також: Встановлювати валідатори у маршрутках погодилися лише представники «Санрайзу»

Після складного впровадження електронного квитка, лучани відчують переваги нової системи, не тільки в питанні безготівкової оплати, але і в дотриманні графіків руху водіїв, онлайн-системі відстеження транспорту, в оплаті з допомогою смартфонів.

«Сьогодні ми зіштовхуємось зі складними викликами та перешкоджаннями у процесі запровадження електронної картки лучанина. Однак цей процес незворотній і всі перешкоди ми подолаємо. Лучани будуть мати можливість оплати проїзду електронною карткою, як це відбувається в країнах Європи. Із часом картка лучанина матиме ще ряд переваг, а по завершенні складного перехідного періоду всі мешканці Луцька обов’язково відчують переваги нової системи, не тільки в питанні безготівкової оплати, але і в дотриманні графіків руху водіїв, онлайн-системі відстеження транспорту, в оплаті з допомогою смартфонів та ін.», - зазначає Недопад.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити