image
 |  7 17 Червня 2022 | 19:41

Джонсон заявив, що Британія і надалі передаватиме Україні зброю

Великобританія і далі надаватиме зброю для України, повідомив прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон.

«Ми від самого початку готові сьогодні й надалі надавати озброєння, підготовку щодо використання цих озброєнь», — сказав він під час брифінгу за підсумками зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, - пише НВ.

Він наголосив, що із західною зброєю український народ та ЗСУ зробити «те, що хочуть зробити всі українці: вигнати агресора з України».

Читайте також: «План Б»: Британія та Польща можуть вступити у війну, а смерть Путіна мало що змінить — Піонтковський

«Буде цей момент, коли треба буде говорити про майбутнє, і це буде вже у контексті вільної України. Будуть і інші країни, які займатимуться гарантіями безпеки, про які ми говорили», - сказав Джонсон.

Раніше Джонсон пообіцяв Зеленському, що Великобританія розпочне велику операцію з навчання українських збройних сил. За його словами, Великобританія може навчати до 120 тисяч військовослужбовців кожні 120 днів.

17 червня Джонсон вдруге від початку російського вторгнення прибув до Києва з неоголошеним візитом. Перший раз він прибув до Києва 9 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна запроваджує візовий режим з РФ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити