image
 |  7 11 Червня 2019 | 17:15

Екс-заступника міського голови Луцька підозрюють у заволодінні серйозної суми

Прокуратура Київської області спільно з ГУНП у Київській області та співробітниками Департаменту захисту економіки України викрили одного з колишніх заступників Луцького міського голови у шахрайському заволодінні 17 тис доларів США (понад 440 тис. грн ), передає прес-службу прокуратури Київської області.

Так, повідомляється, що 10 червня прокуратурою області чиновнику було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369, ч. 3 ст. 190 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в 2018 році колишній посадовець підбурив представника забудовника до надання неправомірної вигоди службовим особам в розмірі 17 тис дол США.

За словами заступника міського голови, саме за таку суму коштів забудовник зможе отримати весь пакет дозвільних документів на введення в експлуатацію самочинного об’єкту будівництва. Встановлено, що в подальшому підозрюваний шахрайським шляхом заволодів вказаними коштами.

Наразі досудове розслідування триває. Проводяться слідчі дії з метою перевірки можливої причетності до вчинення вказаних злочинів інших посадових осіб. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

За вчиненні дії посадовцю органу місцевого самоврядування загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у квітні 2018 року заступника Луцького міського голови бютівеця Олександра Рачкова підозрюють в отримані 7 тисяч доларів хабара. Після чого до його кабінету завітали працівники департаменту захисту економіки Національної поліції. Також підозрюваними у справі, припускають слідчі, можуть бути головний архітектор Луцька Леонід Герасимюк, керівник міського відділу архбудконтролю Юрій Маслюк та депутат, екс-голова земельної комісії Євгеній Ткачук.  

Розповідають, що нібито чиновники обіцяли узаконити та зареєструвати право власності на вже збудований індивідуальний житловий будинок у Луцьку за 17 тисяч доларів. Цього дня вони отримали черговий транш - 7 тисяч доларів.

Нагадуємо, що як повідомляли раніше, справу щодо депутата Луцькради Ткачука передали до суду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити