image
 |  0 6 Серпня 2018 | 10:45

Експерти назвали продукти, які не рекомендують мити

Інфекціоністи, кажуть, що не варто мити перед приготуванням м'ясо птахів, а також рибу. Миття цих продуктів не змиває шкідливі бактерії, а навпаки сприяє їх поширенню на прилеглих до миття поверхнях – стільниці, раковини, посуді.
При цьому зростає в багато разів ризик заробити кишкову інфекцію. Використання немитих частин тушок ніякої небезпеки немає – термообробка вбиває патогенні організми, повідомляє РБК-Україна.
З цієї ж причини не рекомендується мити і м'ясо. До того ж зайва волога може перешкодити нормальному приготуванню (наприклад при смаженні).
Також немає необхідності мити готові салатні суміші з герметичних упаковок. Така зелень надходить у магазини вже оброблена і промита, а повторна мийка лише прибере сік із зелені і вже точно не додасть свіжості.
Іншим продуктом, який не виносить тривалого контакту з водою, є гриби. Вони добре абсорбують вологу, про що професійним кухарям добре відомо. Тому вони просто протирають гриби вологим паперовим рушником і відразу після цього кладуть на сковороду. В деяких випадках рекомендовано просто знімати верхній захисний шар грибів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Задишка та діабет: Супрун застерігає від зайвої ваги


Яйця треба мити безпосередньо перед приготуванням, – але не перед тим, як поміщати їх на зберігання в холодильнику. В іншому випадку з яєць виявиться стертий захисний шар, і вони швидко зіпсуються.
Не рекомендують також мити і макаронні вироби після варіння. Під час варіння у них вбиваються всі мікроби.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити