image
 |  5 4 Вересня 2018 | 14:03

Електронний сервіс медоглядів буде боротися з «липовими» довідками

В Україні запустили електронний реєстр професійних медичних оглядів. Так Міністерство охорони здоров`я хоче упорядкувати професійні медогляди і унеможливити використання підроблених довідок і санітарних книжок.
Як повідомляє прес-служба МОЗ, з вересня дані про медичні професійні огляди українців зберігатимуться в єдиній електронній системі.
"Професійний медогляд є обов'язковою умовою роботи водіїв, людей, які володіють зброєю, і декретованих осіб - вихователів, вчителів, викладачів, студентів, працівників громадського харчування, торгівлі. Тепер дані по таких оглядах будуть міститися в єдиному реєстрі медичних оглядів" , - сказали в міністерстві.

Професійний медогляд українці будуть проходити виключно в установах охорони здоров'я. Дані автоматично будуть відображаються в електронній системі. Довідку-дублікат про пройдений медогляд кожен зможе отримати безкоштовно.
У МОЗ пояснили, що реєстр медичних оглядів буде інтегрований в систему "Електронного здоров'я".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністерство освіти хоче полегшити життя майбутнім абітурієнтам


Зараз працює мобільний додаток "Медичні огляди". За його допомогою контролюючі органи можуть швидко перевірити легітимність конкретного медогляду.
На даний момент до роботи в єдиному інформаційному просторі приєдналися Міністерство внутрішніх справ і Міністерство молоді та спорту. МОЗ проводить роботу по приєднанню до цієї роботи інших міністерств і державних установ - споживачів відповідної інформації.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити