image
 |  7 9 Липня 2020 | 19:43

Хабар для голови ФДМУ: чоловік пропонував 800 тисяч доларів за призначення двох голів держпідприємств

Викрито громадянина, який за 800 тисяч доларів намагався підкупити голову Фонду держмайна, аби той призначив на посади керівників двох державних підприємств наперед визначених осіб, а також за продовження дії договору, укладеного між одним із цих держпідприємств та комерційною компанією.

Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу САП.

“За процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ викрито громадянина, який за 800 тис. доларів намагався підкупити голову Фонду держмайна”, — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що вказані кошти особа пропонувала посадовцю за призначення на посади керівників двох державних підприємств наперед визначених осіб, а також за продовження дії договору, укладеного між одним із цих держпідприємств та комерційною компанією.

“Чоловіка було викрито на „гарячому“ одразу після надання ним першої частини обумовленої суми, а саме 200 тис. дол”, — зазначається в повідомленні.

Також наразі особу затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальне будівництво: за 2 роки ДАБІ таки не змогла перевірити житловий комплекс у Луцьку

Як повідомлялося, слідством встановлено, що восени 2019 року троє осіб запропонували голові ФДМУ 5 млн доларів неправомірної вигоди в обмін на призначення на посаду директора ПАТ “Одеський припортовий завод”, 99,5% акцій якого належать державі, наперед визначеної особи та сприяння у здійсненні господарської діяльності з вказаним підприємством. Їх було затримано одразу після надання першої частини неправомірної вигоди у сумі 50 тис. доларів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити