image
 |  2 26 Липня 2020 | 19:19

«Хабаровськ – це Україна»: пропагандист Соловйов звинуватив українців у протестах в РФ

Відомий прокремлівський пропагандист і телеведучий Володимир Соловйов знову побачив «український слід» в російських протестах. Цього разу мовиться про масові мітинги в російському Хабаровську.

Про це повідомляє «24 канал».

Володимир Соловйов у своєму телеграм-каналі заявив, що до мітингів у Хабаровську причетні українські активісти.

Він вважає, що активісти з України начебто почали «інформаційну кампанію» з метою розвалу Російської Федерації. На думку Соловйова, українці «розпалили акцію» в Хабаровську, жителі якого вже другий тиждень виходять на багатотисячні мітинги.

Сам він посилається на якісь чотири коментарі з соцмереж, серед яких начебто були заклики – «Хабаровськ – це Україна».

Крім того, в хід пішла традиційна для кремлівської пропаганди маніпуляція історичними фактами, а також згадки про велику українську діаспору в цьому регіоні.

Що відомо про діаспору українців у Хабаровську

Хабаровськ у 1917 – 1922 роках був ключовим центром "Нової України" – співмірної за площею до європейської України. Тут діяли потужна українська громада, школи, кооперація. Видавались українські газети і, навіть, формувалось частини українського війська. А у 1930-их роках Хабаровськ став центром українізації Далекого Сходу.

Саме місто власне заснував у 1858 році українець Яків Дяченко (він же заснував ще близько 30 населених пунктів на Далекому Сході). Про це мовиться в матеріалі «Історичної правди» – «Хабаровськ – дух свободи Нової України».

У 2008 році, з нагоди 150-ліття міста, в самому центрі, на вулиці Тараса Шевченка, жителі Хабаровська відкрили йому пам'ятник. Бронзовий, у повний ріст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суть — не в паспорті посадовця, а в тому, кому він служить — народу чи власній кишені та олігархам, — Тягнибок

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити