image
 |  5 2 Червня 2021 | 22:47

«Холодна війна авіаперевезень» тpиває: Німеччина припиняє приймати авіарейси з Росії

Федеральне міністерство транспорту Німеччини не дозволило авіакомпаніям «Аерофлот» і «S7» зробити кілька рейсів в Берлін, Гамбург і Франкфурт-на-Майні у вівторок і в середу. У відповідь Німеччина тимчасово припиняє приймати авіарейси з Росії через «перешкоди з боку Москви».

Про це повідомляє Еuronews, інформує «УНН».

У Берліні пояснили такий крок «принципом взаємної практики»:

«Раніше кілька рейсів Lufthansa не отримали дозволу на вхід в російський повітряний простір за новими коридорами, в обхід Білорусі. Оскільки на час пандемії призупинено дію двостороннього договору про повітряне сполучення, зараз польоти відбуваються саме за «принципом взаємності».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Pосія почала «холодну війну авіаперевезень»: не пpиймає pейсів, які облітають Білоpусь

У Берліні підкреслили, що не схвалять приліт російських рейсів, поки Москва не дасть дозволу Lufthansa на коридори в обхід Білорусії.

При цьому Федеральне міністерство транспорту Німеччини знаходяться в тісному контакті з російською авіаційною владою. Як тільки російська сторона видасть дозволу на польоти Lufthansa, будуть схвалені і польоти російських авіакомпаній.

Це вже не перший випадок, коли російська авіація не видає або затримує такий дозвіл закордонним авіакомпаніям. У Москві пояснили це різким зростанням обсягом запитів на нові повітряні коридори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіян остаточно відмовилися пускати на Євро-2020 в Данію

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити