image
 |  4 17 Липня 2019 | 15:13

Інформаційна атака за допомогою «фейків»: ВО «Свобода» подали до суду на «24 канал»

Юристи Всеукраїнського об’єднання «Свобода» подали судовий позов до «24 каналу» в особі ПАТ «Телерадіокомпанія Люкс» у зв’язку з поширенням цим ЗМІ наклепницької інформації. Представники націоналістів раніше вже звернулися безпосередньо до телеканалу з вимогою, відповідно до норм законодавства, надати такий само час в етері для спростування оприлюдненої брехні. Втім, звернення було проігноровано. Тепер крапку в справі має поставити суд.

Про це йдеться на сайті ВО «Свобода».

Коментуючи ситуацію, представник позивача, заступник керівника Головного юридичного управління ВО «Свобода» Радислав Дутка зазначив: «11 липня в етері «24 каналу», що належить ПАТ «Телерадіокомпанія Люкс», був поширений сюжет «Чи існує угода між Тягнибоком та Медведчуком, ЦРУ». У цьому матеріалі була поширена брехлива інформація про Всеукраїнське об’єднання «Свобода» та його голову Олега Тягнибока. Показово, що сюжет оприлюднено рівно за 10 днів до дня позачергових виборів народних депутатів України.

Попередньо ми звернулися до телеканалу з вимогою надати нам аналогічний етерний час для спростування наклепу на нашу політичну силу. Оскільки вимогу не було виконано, а право дати відповідь на поширену недостовірну інформацію передбачено частиною 13 статті 74 закону «Про вибори народних депутатів України», «Свобода» позивається до суду».

Водночас свободівець додає: «Інформаційні атаки за допомогою «фейків» та недостовірної інформації підривають довіру виборців до політсили й спотворюють результати майбутніх виборів. Рівень відповідальності ЗМІ в таких умовах бути максимальним»

Читайте також: Микола Федік: Стратегія розвитку Луцька – це не майданчики і гральні автомати

Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність «24 каналу» щодо ненадання ВО «Свобода» за рахунок телеканалу етерного часу для реалізації права суб’єкта виборчого процесу на відповідь на поширену каналом недостовірну інформацію та ненадання етерного часу впродовж трьох днів із дня звернення, а також зобов’язати «24 Канал» в особі ПАТ «Телерадіокомпанія Люкс» невідкладно надати ВО «Свобода» за рахунок телеканалу ефірний час у розмірі 19 хвилин 33 секунди; стягнути з ПАТ «Телерадіокомпанія Люкс» на користь ВО «Свобода» моральну шкоду у розмірі 211 тис. 140 грн.; покласти обов’язок відшкодування судових витрат на відповідача.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити