image
 |  7 17 Липня 2019 | 13:43

Микола Федік: Стратегія розвитку Луцька – це не майданчики і гральні автомати

21 липня українці обиратимуть нову Верховну Раду. Кандидатом у народні депутати від націоналістів по Луцьку є свободівець Микола Федік. У інтерв’ю він розповідає про хід виборчої кампанії, ділиться баченням розвитку нашого міста та ситуації в Україні.

- Виборча кампанія до парламенту цього року дуже коротка. Яким чином переконуєте людей голосувати за вас?

- У мене немає великих ресурсів, щоб купувати за сотні тисяч гривень ефіри на телеканалах. Також не можу собі дозволити завішати усе місто білбордами. Тому найбільше використовую найпростіший метод агітації – безпосереднє спілкування з людьми. За період виборчої кампанії обходив практично кожен район Луцька – від ЛПЗ і Львівської до 33 та 40 кварталів. Поспілкувався з тисячами лучан. Розповів, чому йду у депутати. Відповів на безліч питань. Подискутував на гострі теми. Люди дивуються: дехто каже – вперше бачу кандидата, який агітує сам за себе.

- Що потрібно для ефективної роботи народного депутата від Луцька?

- Потрібно налагодити якісну комунікацію між народним депутатом, обраним по Луцьку, міською владою та обласною адміністрацією. Бо вона вже багато років відсутня. Потім визначити стратегічні цілі і спільно досягати мети. Народний депутат має лобіювати інтереси луцької громади у Києві і знати, що йому є на кого спиратися. Якщо ми хочемо принести користь місту і лучанам, треба відставити у бік амбіції, політичні симпатії чи антипатії та працювати разом.

- Луцьк останнім часом не може похвалитися швидкими темпами розвитку. Рівень зарплат у місті вже нижче загальнообласного. Чому так?

- Перша причина: у Луцьку вже третій рік немає мера. Така ситуація ненормальна. Не може місто успішно розвиватися, якщо немає людини, яка несе повну відповідальність за стан справ. Успішний розвиток Луцька – це реалізація стратегії. Стратегія полягає не в тому, щоб заставити все місто спортивними майданчиками або відкрити на кожній вулиці гральні заклади. Від цього лучани не стануть жити краще, більше заробляти, отримувати якісніші послуги.

- Який вихід з ситуації?

- Треба сконцентруватися на цілях, які стануть базою для прискореного розвитку Луцька. Іншого варіанту немає. Бо з таким бюджетом розвитку на ремонт усіх вулиць і дворів міста піде кілька десятків років. Ми разом з командою визначили кілька стратегічних завдань, які здатні суттєво збільшити потенціал міста. Назву кілька: розширення меж Луцька та створення потужної Луцької громади, залучення інвестицій; вирішення екологічних проблем, утилізація відходів та усунення проблеми смороду; підключення Луцька до швидкісного залізничного сполучення Інтерсіті; спорудження нового мосту через річку Стир та повноцінної об'їзної навколо Луцька; встановлення меж історичного заповідника у Старому місті на державному рівні, спрямування туди коштів для розвитку туристичного потенціалу Луцька; залучення коштів державного бюджету для будівництва щкіл та дитячих садочків, розбудова ЗОШ №13.

- Зараз багато мови про реванш. Як завадити цьому сценарію?

- Відповім словами лучан, з якими я щодня спілкуюся. Люди відчувають, що московська гідра піднімає голову. Бачать як щодня набирають потужності сили, готові повернути Україну до «руского міра». Багато хто каже: без «Свободи» у Верховній Раді буде повторення 2010 року, коли тушки допомогли Януковичу узурпувати владу. Лише націоналісти здатні гідно протистояти «Опозиційній платформі», Медведчуку, Бойку у парламенті. «Свобода» у Верховній Раді – це запорука української незалежності і незворотності курсу на Захід.

Спілкувався Петро Герасименко

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити