image
 |  0 2 Серпня 2021 | 15:57

Інститут масової інформації назвав українські медіа з найвищим дотриманням стандартів

Найвищий рівень дотримання стандартів у другому кварталі 2021 року показали шість сайтів, серед яких і Українське національне інформаційне агентство “Укрінформ”.

Як передає Укрінформ, такі дані оприлюднив Інститут масової інформації (ІМІ).

"Найвищий рівень дотримання стандартів у другому кварталі 2021 року (понад 96% матеріалів, написаних без порушень професійних стандартів) показали шість сайтів – “Суспільне”, “Дзеркало тижня”, “Українська правда”, “Букви”, “Укрінформ” та “Ліга”", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі з сарказмом показали, як підлеглі мера Нововолинська «облагороджують» двори (ФОТО)

Як зазначається, переважну більшість новин на цих ресурсах написано без порушень професійних стандартів журналістики. У середньому дотримання стандартів на цих сайтах становило 98% у другому кварталі 2021 року. Це на 1,6% вищий показник, ніж у першому кварталі.

У свою чергу, найгірші показники з дотримання професійних стандартів стабільно демонструє сайт “Політека”, на якому лише 20% матеріалів не містили грубих порушень базових стандартів професійної журналістики (і більшість із них були репостами з інших медіа).

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня Інститут масової інформації оприлюднив звіт із моніторингу дотримання професійних стандартів в онлайн-медіа у 2021 році.

Так, найвищий рівень дотримання стандартів у першому кварталі 2021 року (понад 96% матеріалів, написаних без порушень професійних стандартів) показали сайти "Суспільне", "Дзеркало тижня", "Українська правда", "Букви" та "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В історичному урочищі на Волині відбувся 5-й фестиваль повстанської пісні «Вовчак – Волинська Січ» (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити