image
 |  38 1 Серпня 2021 | 23:09

В історичному урочищі на Волині відбувся 5-й фестиваль повстанської пісні «Вовчак – Волинська Січ» (ФОТО)

У відродженому Волинською «Свободою» урочищі повстанської слави «Вовчак» відбувся 5-й фестиваль патріотичної пісні «Вовчак – Волинська Січ».

У фестивалі в урочищі, де зродилась УПА, взяли участь понад три десятки творчих колективів із усіх районів та більшості територіальних громад Волині, а також гості із сусідньої Львівщини. В рамках фестивалю діяли також виставки робіт народних умільців.

Фестивальні заходи розпочалися зі святкової ходи до кладовища, де покоїться прах загиблих лицарів УПА, пам'ять яких присутні вшанували хвилиною мовчання. Пролунали постріли військового салюту, до підніжжя монументів повстанським героям присутні поклали вінки та квіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вовчак – місце сили, духу та гарту

З вітальними словами до учасників фестивалю звернулися перший заступник голови Волинської обласної ради від ВО "Свобода" Юрій Поліщук, директор Волинського обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова, Турійський селищний голова Олексій Безсмертний, уродженець тих місць, депутат Волинської обласної ради від ВО "Свобода" Олександр Пирожик.

«Це місце, де зародилася УПА. Місце сили та духу українського народу. Не випадково саме тут лунають повстанські та патріотичні пісні, які закликають нас до боротьби, до відчуття свободи, наповнення сили духу та віри у майбутнє нашої держави. Національно-визвольний рух 40-60-х років ХХ століття збагатив український фольклор сотнями повстанських пісень, які відображають нашу багату історію. Радий, що сьогодні маємо змогу у такому святому місці популяризувати повстанську пісню. Дякую колективам за справжню атмосферу свята та пісні, які відображають могутню велич подій», – звернувся до присутніх Юрій Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинь вшанувала своїх Героїв в урочищі Вовчак (ФОТО)

«Сьогодні очевидно: фракція ВО «Свобода» в обласній раді це своє програмове завдання виконала. Вовчак направду став не лише загальнообласним, а й загальнодержавним центром національно-патріотичного виховання... На мою малу батьківщину – в урочище Вовчак – тепер їздять цілими сім’ями та родинами, аби надихнутися чудовою аурою тих незабутніх місць, пройнятися духом нескорених повстанців. Справа Героїв УПА – не вмирає. Сьогодні є кому нести їхній прапор. Боротьба за Україну – триває. Вона неодмінно завершиться найбільшою Українською перемогою", – додав у своєму виступі Олександр Пирожик.

По завершенні виступів учасників фестивалю пригощали традиційним повстанським кулешем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Урочище Вовчак на Волині показали з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити