image
 |  4 27 Липня 2018 | 12:33

Із 50 ФАПів у Рожищенському районі т. зв. «медреформатори» хочуть залишити 5, – депутат

Новий принцип фінансування бачить сімейного лікаря, але в алгоритмі неможливо розгледіти ФАП. Реформа пропонує центри здоров'я, мабуть, це заміна існуючої мережі ФАПів, але якщо в Рожищенському районі більше 50 ФАПів, то «медреформатори» бачать їх тільки 5 на район.
Про це написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук депутат Рожищенської районної ради, свободівець Олександр Нікончук.
«Не знаю, чому така тиша в області щодо медичної реформи. Чи тільки рожищенські медики розуміють катастрофу в своїй галузі? Можливо, через те, що стосується вона більше села. Всі керівники-реформатори від міністерства до районних вбачають непродуманість, а я думаю, це цілком свідоме, тихе знищення сільських ФАПів. М'яко називають, що це зміна фінансування первинної ланки медицини, та чи так це насправді?» - задається запитанням депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рожищенські медики протестують через невиплачені зарплати
«Таке масове звільнення медпрацівників неабияк вдарить по рейтингах «реформатора» Гройсмана, тому він в черговий раз пропонує місцевим бюджетам профінансувати своїми коштами. Маніпулюючи знову на міфічній передачі коштів на місця, він добре розуміє, що через декілька місяців без зарплат багато працівників самі звільняться. Схоже, «реформатор», який обіцяв показати всім, як потрібно керувати країною, наносить черговий нищівний удар. Не виплативши пенсії, забрати медика на селі – це і є «жити по новому»?» - додає Олександр Нікончук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники й провладні депутати залишили рожищенських медиків без зарплати

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити