image
 |  189 11 Липня 2024 | 15:49

Їздив на Сейшели та в Іспанію: одеський ексвійськком Борисов перетинав кордон за «липовими» довідками

Колишній начальник Одеського обласного ТЦК і СП Євген Борисов обманом їздив відпочивати в Іспанію та на Сейшели під час повномасштабної війни, він постане перед судом, повідомляє Державне бюро розслідувань у четвер, 11 липня.

За даними слідства, ексначальник ТЦК у 2022−2023 роках не з’являвся на службу без поважних причин та ухилявся від несення військової служби, водночас здійснював поїздки за межі України під виглядом особи, яка начебто постраждала внаслідок російської агресії. Для цього він купував у знайомого лікаря документи для виїзду з метою «лікування після поранення на фронті».

Насправді, за даним ДБР, Борисов їздив на коштовні курорти на Сейшели та в Іспанію. Його обвинувачують у використанні підробленого документа (ч. 4 ст. 358 ККУ), нез’явленні вчасно на службу (ч. 5 ст. 407 ККУ) та ухиленні від військової служби (ч. 4 ст. 409 ККУ)

Читайте також: Українці не встигають платити. ТЦК встановили рекорд зі штрафів — що буде після виконавчого провадження

Наразі правоохоронці завершили розслідування щодо Борисова та скерували справу до суду. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні із Румунією затримали екс-голову Верховного суду Князєва

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити