image
 |  92 15 Жовтня 2024 | 15:36

Книги для дощових днів: що почитати, коли за вікном осінь

Дощові дні мають особливу атмосферу — вони ніби створені для того, щоб загорнутися в плед, взяти чашку гарячого напою та поринути у книжковий світ. У такі моменти книги стають не просто розвагою, а справжньою втечею у виміри, де час і погода не мають значення. У цьому огляді зібрані твори, які допоможуть зануритися в різні емоції та історії — від затишних романів до загадкових детективів. Вибирайте те, що відгукнеться вашому настрою, і нехай кожна сторінка стане вашим провідником у дощовий день.

"П’ятдесят слів для дощу" Аша Леммі

Донька заміжньої японки, спадкоємиці аристократичного роду, й темношкірого американського солдата, Норі від народження стає вигнанкою. Бабуся з дідусем приймають її лише для того, щоб приховати від суспільства, бо жахаються цієї плями на їхньому давньому роді, авторитет якого до того ж розхитують зміни в японському суспільстві.

Змирившись зі своєю провиною, кмітлива й допитлива Норі кілька років живе самотою на горищі. Доки одного дня в маєтку з’являється її старший зведений брат Акіра, приречений успадкувати все майно й обов’язки їхнього роду. Хоч як дивно, та саме він стає її союзником.

«Місто дівчат» — новий бестселер Елізабет Ґілберт, яка підкорила світ романами «Їсти, молитися, кохати» та «Природа всіх речей».

Це інтригуючий роман про жіночу сексуальність і свободу, про відвагу бути собою і право жити так, як тобі хочеться. А ще — історія дуже незвичайного кохання, на яке наклала свою тінь війна, та справжньої дружби, яку нелегко знайти, зрозуміти та оцінити, особливо в такому непростому і мінливому місті, як Нью-Йорк.

Роман «Місто дівчат» починається 1940 року, коли дев’ятнадцятилітню Вівіан Морріс виганяють з престижного коледжу. Батьки відправляють доньку на Мангеттен до тітки — власниці невеликого, проте дуже ексцентричного театру. Несподівано для себе Вівіан опиняється у справжньому вирі довоєнного богемного життя. Знайомства із зірками, незвичайні театральні постановки, нестримний секс, ріки алкоголю і відчуття цілковитої свободи спершу заворожують та спокушають, а потім вибивають землю з-під ніг. І це лише початок шляху Вівіан довжиною в життя, який необхідно пройти, щоб зрозуміти: ти не мусиш бути хорошою дівчинкою, щоб бути хорошою людиною.

Дмитро Безверхній "Порцеляновий погляд"

1899 рік. Тиха провінційна Умань. До дружини відставного поліціанта Софії Павлівни Нрієвської приїжджає давня подруга, що вирушила у мандри багато років тому. Повернення жінки збурює спокійну заводь містечка. Здається, що буквально всі її колишні знайомі не раді цій події. І так само здається, що чи не всі, хто мав до неї стосунок, зітхнули з полегшенням після загадкової смерті гості. Крім, звісно, Софії Павлівни, яка взялася розслідувати смерть подруги, а заразом — видобути на поверхню чимало таємниць місцевих мешканців.

"Там, де заходить сонце" Олена Пшенична

Вірі Тихій – 72. Вона – колишня вчителька української мови, яка навіть уявити не могла, що опиниться у Будинку для літніх людей, куди її привезе єдиний і такий коханий син…

Але влітку 2022-го року Віра Петрівна залишається сама: син Толя день і ніч волонтерить, а невістка з дітьми вимушено евакуюються за кордон. Можливо, з хворим серцем й небезпекою навколо дійсно краще перебути поки тут — під наглядом медиків, у компанії «однолітків»?

Та замість відкритих, гостинних стареньких жінка зустрічає у Будинку зранених, колючих стариганів, що з дня у день просто спостерігають, як їхні життя, неначе сонце, закочуються за обрій.

Що приховують ці самотні старечі серця? І які труднощі здатне витримати материнське серце?

«Там, де заходить сонце» – книга-пластир на кожне зранене серце та водночас надзвичайно чесна оповідь про життя на його заході.

 "Грозовий Перевал" Емілі Джейн Бронте

Емілі Бронте (1818—1848) — англійська письменниця, сестра не менш знаменитих Шарлотти і Енн Бронте. Її життя рано обірвалося, коли їй виповнилося 30. А прославилася вона своїм єдиним романом «Грозовий перевал», написаним нею у віці 29 років, який був названий справжнім літературним шедевром. Цей твір назавжди увійшов у скарбницю світової літератури і був неодноразово екранізований.

У Грозовому Перевалі, маєтку, володар якого колись привів у дім хлопчика-сироту та виховував його разом зі своїми дітьми, розгортається найпрекрасніша і водночас найжорстокіша історія кохання сироти-батрака і дочки хазяїв. Нещадний двобій пристрастей спонукають їх до жахливих вчинків. Незвичайний сюжет, емоційна напруга, справжня любов — ось що подобається читачам у цій книзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 книг для ідеальних осінніх вечорів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити