image
 |  274 14 Вересня 2024 | 18:08

Топ-5 книг для ідеальних осінніх вечорів

«Ожинове вино» Джоан Гарріс

"Ожинове вино" – це найбільш осінній роман Гарріс. Він теплий і наповнений ароматом солодкого вина, адже коли, як не восени, варто пити ароматне, кисле, терпке чи солодке домашнє вино.

Але що відбудеться, якщо знайти шість пляшок старого вина. Вони дивом збереглися з часів дитинства, і кожен ковток віддає ностальгією і гіркотою втрачених років. Цей напій створював дивний літнього віку сусід, який практично виховав головного гнроя і зробив його тим, ким він є. Після цього старий пропав без сліду, а всі його історії здаються димом і ілюзією. Живучи у своєму озлобленому світі, Джей і не уявляє, що скоро кожен ковток знайденого вина змінить його життя, штовхне його на важливі вчинки, допоможе відновити справедливість і розставить всі крапки над "і" в заплутаній історії.

«Незриме життя Адді Ларю» В. Е. Шваб

Якщо ви хочете відчути щось нереальне – тоді вам потрібно познайомитися з цією книгою.

Ви б хотіли жити стільки скільки витримали? До того часу, коли скажете: «Годі! Хочу померти». Звучить навіть досить непогано. Так зробила головна героїня книги - просто жила, так довго, як вдавалося. Але взамін вона мала віддати душу Мороку. Вона жила 300 років, бачила, як мінявся світ навколо, рідне містечко стало великим розвиненим містом, а Париж з помийної ями перетворився на справжню перлину і диктує світу моду. Це все так доволі непогано звучить, але Морок забрав в тебе з найголовніше - імʼя. Ніхто не може тебе запамʼятати. В тебе є день, а на ранок тебе ніхто не памʼятає. І це найгірше, бо в тебе нема житла, друзів, кохання… Ти ніхто з вічністю, або ніхто до того часу, поки не готова віддати свою душу.

Ось таке обрала Адді Ларю…

«Маленькі жінки» Луїза Мей Олкотт

Роман, який можна читати незлічену кількість разів у будь-якому віці. У двох томах описується історія життя чотирьох сестер. Кожна з них має неповторний характер і свій погляд на життя. Раніше дівчата зростали у достатку та певні обставини все змінили й тепер перед сестрами стоять нові виклики пов'язані з бідним життям, дорослішанням, сестринськими стосунками та першим коханням. Це один з тих романів, який допомагає подивитись на своє життя під іншим кутом і проаналізувати свій характер.

«Чужі скарби» Ірина Власенко

Осінь – це ідеальний час послухати історії своїх батьків, дідусів і бабусь. Так зробили онуки нашої героїні. Дівчинка народилася в родині українських емігрантів у Франції, але з чистою вірою у світле майбутнє, поїхала провідати свого батька, колишнього полоненого в Україну, вірніше у Союз. І назад її більше не випустили… Як виявилося, від Сорбонни до колгоспу - один переліт літаком.

Тепер вона розповідає своїм онукам про французькі будні, та щиро вірить, що хтось з них зацікавиться її історіями. Розповіді своєї навіженої француженки вони вже добре знають, але слухають і слухають…

«Осінь в Пекіні» Бориса Віана

І для любителів фантастично-сюрреалістичний світу – «Осінь в пекіні» буде найкращим варіантом. Попри назву, події цієї книги відбуваються не в Пекіні, сумнівним є також те, що тут іде мова про осінь.

У пустельній країні Екзопотамії збираються побудувати вокзал і залізницю. Віан змальовує надзвичайно строкату галерею химерних персонажів, серед яких — два чоловіки, яких звати Анна і Ангел та Рошель, яка є жінкою в цьому любовному трикутнику. Серед інших персонажів тут присутні археолог, який розчавлює все, що знаходить, щоб мати можливість зберігати це в маленьких баночках, відлюдник, який живе щасливими днями, лікар, який убиває стільки, скільки виліковує.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити