image
 |  5 6 Вересня 2018 | 14:51

Комісія облради підтримала резолюцію «Волинь-43» – складова антиукраїнської пропаганди Польщі»

Постійна комісія Волинської облради з питань міжнародного співробітництва рекомендувала підтримати резолюцію круглого столу «Волинь-43» – складова антиукраїнської пропаганди Польщі».
Про це інформує власкор «ВолиньUA». 
Зазначимо, що «круглий стіл» «Волинь-43» – складова антиукраїнської пропаганди Польщі» відбувся 11 липня 2018 у Луцьку за участю науковців, громадськості, депутатів різних рівнів.
«Щороку Польща нагнітає антиукраїнську істерію. Пік цієї політики припадає на липень. Саме події на Волині Польща зробила центром антиукраїнської пропаганди. Цього року теж повторилася ситуація, коли польський президент в Олиці дозволив собі висловлювання проти українців з елементами територіальних претензій. Така польська політика стала можлива через пасивність і байдужість української влади у відстоюванні національних інтересів. У резолюції знайшла відображення позиція українських істориків. Настав час чітко заявити: ми не будемо мовчати на антиукраїнську пропаганду Польщі», - зазначив присутній на комісії перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик.

У резолюції «круглого столу» «Волинь-43» – складова антиукраїнської пропаганди Польщі» вимагається від української влади дієвіше відстоювати національні інтереси в питаннях історичної правди і пам’яті. Адже нерішуча позиція влади несе пряму загрозу територіальній цілісності та національному суверенітету України.
«Настав час парламенту України на законодавчому рівні засудити політику колонізації, пацифікації та асиміляції українців та визнати факт багатолітньої окупації Польщею значної території України. Пропонуємо також законодавчо закріпити кримінальну відповідальність за публічне заперечення злочинів польських окупантів на території України. Лише тверда, принципова позиція української влади гарантує захист українських інтересів і припинення подальшої ескалації українофобських настроїв у Польщі».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити