image
 |  4 18 Травня 2021 | 14:42

Луцька міськрада повторно просить уряд врегулювати постачання газу виробникам теплової енергії

Депутати Луцької міської ради знову звернулися до керівництва країни щодо невідкладних заходів для забезпечення стабільної роботи підприємств ТКЕ в умовах ринку природного газу.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Проєкт звернення був ухвалений на позачерговій сесії міської ради 18 травня.

З 1 травня 2021 року мало втратити свою чинність Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу.

Кабінет Міністрів України своєю Постановою від 30.04.2021 № 444 вніс зміни у ПСО продовживши його дію до 20.05.2021 року, однак такий короткий термін, який до того ж співпав з травневими святами, ніяким чином не вплинув та й не міг вплинути на ситуацію, яка продовжує ускладнюватись на ринку газопостачання.

Окрім того, АТ «НАК «Нафтогаз України» пропонує укласти з 20 травня 2021 року контракт на купівлю природного газу між підприємством та Товариством з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдінг», що входить до складу Групи «Нафтогаз» на умовах попередньої оплати або ж надання банківської гарантії. При цьому структурою затверджених тарифів не передбачено оплату авансових платежів та штрафних санкцій, крім того оплата за надані послуги споживачами надходить у наступному місяці за звітним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гектари за ціною Айфона: як оцінили землю під Луцьким аеропортом?

"Неузгодженість законодавства, економічно необґрунтовані тарифи, високі ціни на енергоресурси, неможливість переходу до нових договірних відносин не дають на сьогодні змоги підприємству проводити якісну ремонтну кампанію, вчасно розраховуватися за спожиті енергоресурси, погашати кредиторську заборгованість, проводити реконструкцію та модернізацію основних фондів.

Зважаючи на ситуацію, яка склалася на ринку газопостачання, Луцька міська рада вчергове звертається до Вас з проханням продовжити дію ПСО до 01.05.2022 року, оскільки в іншому випадку це спричинить хаос у взаємовідносинах між теплогенеруючими та газопостачальними підприємствами, що в свою чергу поглибить ще більше кризові явища на даному ринку послуг та поставить комунальні підприємства, які генерують теплову енергію для громади, на межу виживання", - йдеться у проєкті рішення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити