image
 |  2 17 Травня 2021 | 23:33

Гектари за ціною Айфона: як оцінили землю під Луцьким аеропортом?

Два гектари під Луцьком за ціною новенького Apple iPhone 12 Pro Max. Це не фантастика, а реальність. Саме стільки коштують земельні ділянки поруч із занедбаним нині Луцьким цивільним аеропортом у селі Крупа.

Про це у соцмережі Фейбсук пише депутат Луцької міської ради від ВО «Свобода» Андрій Білан.

Злітна смуга і приміщення аеропорту, чи те, що він них залишилося, звідусіль оточені приватними земельними ділянками. Переважно з цільовим призначенням - для ведення особистого селянського господарства. Площа більшості ділянок від 1 до 2,5 гектарів. Хоча є одна на 50 соток для здійснення підприємницької діяльності.

Дата грошової оцінки переважної кількості ділянок - 2016 - 2020 роки. Номільна вартість - більш як скромна. Ділянка площею 1,09 га вартує менше 1000 доларів. А 2,35 га - 49 тисяч гривень. Важко сказати, чи буде на цих ділянках під аеропортом хтось займатися веденням особистого селянського господарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку шукатимуть інші джерела фінансування, аби облаштувати майданчики для вигулу собак

«Думаю, в майбутньому на них може чекати інша доля. Все-таки 11 км до Луцька та недалеко від траси... Що ж до долі цивільного аеропорту, то, певно, вона буде ще сумнішою. Можливо, єдиною згадкою про його існування в майбутньому буде пам'ятник знак: «Тут колись був цивільний аеропорт Луцька». п.с. До слова, землі під колишнім летовищем не мало не багато – 100 гектарів», - зазначає депутат Андрій Білан.

            

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити