image
 |  2 22 Лютого 2019 | 12:13

Луцькі депутати звернуться до Савченка та Мінкультури через будівництво в історичній частині міста

Через відновлення будівельних робіт по вулиці Кафедральна,13 у історичній частині міста депутати підготують звернення до голови Волинської ОДА та Міністерства культури.

Про це у коментарі власкору «ВолиньUA» розповів голова постійної комісії Луцької міськради з питань законності Микола Федік.

Як повідомив депутат Луцької міськради Павло Данильчук, будівельні роботи по вулиці Кафедральна,13 у Луцьку знову відновили. Будівництво ведеться без археологічного дослідження території, що порушує домовленості та зобов’язання, які взяв на себе забудовник.

«Проблема будівництва в історичній частині міста по вулиці Кафедральна,13 триває не один рік. Забудовник вперто ігнорує взяті на себе зобов’язання і не хоче проводити археологічних досліджень. Тому наша комісія прийняла рішення звернутися до голови Волинської ОДА Олександра Савченка з проханням провести нараду з залученням директора історичного заповідника та управління культури ОДА. На жаль, ні представник заповідника, ні представники управління культури на комісію не прийшли. Також ми вирішили звернутися до Міністерства культури з проханням вивчити наявність законних підстав та вдповідних документів щодо початку будівництва за даною адресою», - повідомив у коментарі власкору «ВолиньUA» свободівець Микола Федік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помешкання хитає, фундамент почав просідати - наслідки будівництва висотки у Луцьку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити