image
 |  4 29 Січня 2018 | 09:15

Минулого тижня волинські рятувальники ліквідували 19 пожеж

У період 22-28 січня підрозділи пожежно-рятувальної служби області ліквідували 19 пожеж, здійснили 11 виїздів для проведення аварійно-рятувальних робіт.
Про це 29 січня 2018 року повідомили в УДСНС України у Волинській області.
Зокрема 28 січня повідомлення про пожежу у селі Перемиль Горохівського району надійшло до Служби «101» о 07:25 – горів дерев’яний житловий будинок. О 07:38 до місця виклику прибули вогнеборці двох підрозділів – 22-го Державного пожежно-рятувального поста міста Берестечка та місцевої пожежної команди села Сенкевичівка. Пожежу локалізували о 08:25, а ліквідували о 09:28. На місці події виявлено тіло власниці будинку (1957 р.н.). Причина займання та обставини загибелі жінки встановлюються.
О 08:00 надійшло ще одне повідомлення про пожежу дерев’яного житлового будинку у селі Пнівне Камінь-Каширського району. Рятувальники 8-ої ДПРЧ міста Каменя-Каширського, місцевої пожежної охорони сіл Пнівне та Брониця локалізували горіння о 09:00, а ліквідували о 10:10. Під час гасіння пожежі виявлено тіла двох людей – 43-річного чоловіка та 47-річної жінки. Обставини загибелі людей та причина пожежі встановлюються. Імовірно, лихо трапилося через необережність з вогнем під час куріння.
Інформуючи про вищезазначені факти, рятувальники Управління ДСНС України у Волинській області ще раз закликають громадян дотримуватися вимог пожежної безпеки у побуті, бути пильними при використанні відкритого вогню, не курити у ліжку та пильнувати за родичами та сусідами, які мають звичку курити у ліжку.
Крім того, слідкуйте за протипожежним станом приладів опалення, електрообігрівачів, дотримуйтеся правил безпеки під час користування ними. Печі, димарі слід своєчасно очищати від сажі, а у разі появи тріщин, необхідно терміново їх замуровувати. Щоб уникнути загоряння від теплового впливу, не перегрівайте надмірно опалювальні прилади та не розташовуйте поблизу них ліжка, меблі, дрова або інші спалимі речі.
Пам’ятайте, дотримання правил пожежної безпеки допоможе Вам уникнути лиха й зберегти своє життя та майно!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити