image
 |  9 23 Грудня 2021 | 16:36

Митрополит Михаїл відвідав храм у селі на Волині (ФОТО)

Божественну літургію в храмі Святителя Миколая Чудотворця, що в селі Городок Луцького районного деканату, очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Про це інформує Волинська єпархія Православної Церкви України.

Із керуючим єпархією молилися: декан Свято-Йоанобогословського округу протоієрей Валерій Владика, настоятель протоієрей Роман Войнарович, інше духовенство.

У проповіді владика зазначив, що згадуючи святителя Миколая, ми бачимо його велику жертовну любов до ближнього. Життя цього угодника Божого полягає у вірі в Ісуса Христа. Любов і милосердя – це закон, за Євангелієм. Сьогодні ми стараємося зробити добре ближньому своєму від імені Миколая. Добро робить лише той, хто розуміє, що таке добро. Але не всі розуміють. Буває, що відразу після одруження молоді люди починають сваритись. А причина цьому проста: не вміють любити. Це почуття потрібно виховувати і розвивати, робити добрі справи. Потрібно народжувати і розвивати в собі любов. На завершення архіпастир нагадав пам'ятати своїх ближніх, допомагати їм та відвідувати їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька міськрада звернулася щодо будівництва кільцевої дороги навколо міста

Благословенними грамотами високопреосвященний нагородив жертводавців і активних парафіян.

Божий дім, побудований 1890 р. в сусідньому с. Білосток, свого часу перенесли до Городка й освятили на честь апостолів Петра і Павла. Опісля церкву освятили заново як Свято-Миколаївську. Нині вона знаходиться на сільському цвинтарі. Храм дерев’яний тридільний, із триярусною дзвіницею. Святиня належить до пам'яток архітектури місцевого значення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити