image
 |  9 22 Червня 2018 | 06:34

Можна позаздрити: лідера керівної партії Румунії посадили на три з половиною роки

Лідера Соціал-демократичної партії Румунії та голову нижньої палати парламенту Лівіу Драгню засудили до трьох із половиною років ув’язнення за зловживання службовим становищем.
Відповідне рішення у четвер схвалив Високий суд Румунії, - повідомляє ЄП із посиланням на digi24.ro.
Рішення, винесене у справі, стосується періоду, коли Драгня займав пост голови повітової ради Телеорман. Зазначається, що співробітниці управління із захисту прав дитини з Телеорману протягом семи років отримували зарплату, а насправді працювали на місцеву організацію Соціал-демократичної партії.
Водночас з Драгні були зняті обвинувачення щодо фальшивого найму до управління із захисту прав дітей. Колишні співробітники управління теж отримали тюремні терміни у цій справі.
Вироки, винесені судом, не остаточні і можуть бути оскаржені. Драгня завжди наполягав на своїй невинуватості. Обвинувачення вимагало для нього сім з половиною років в’язниці.
Лівіу Драгня, який є лідером керівної партії Румунії, вже до сьогоднішнього вироку був позбавлений можливості обійняти пост прем'єр-міністра через попереднє засудження за фальсифікацію виборів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити