image
 |  14 20 Вересня 2018 | 09:07

На луцьку «Медову хату» відкрили кримінальну справу (ВІДЕО)

Магазинчик "Медова хата", що в Палаці культури міста Луцька має переукласти договір із міською радою. Так вважають деякі члени виконкому.
Ця торгова точка в суборенді у громадської організації. Тому ставка - мінімальна, - йдеться у сюжеті 12 каналу.
"Є багато юридичних моментів, як зробити так, щоб людям було комфортно. Тобто, інші форми співпраці з Луцькою міською радою. А не громадська організація, яка займається продажем спиртного на восьми квадратних метрах. Тобто намір мені абсолютно зрозумілий. Він благий і правильний. І я повністю підтримую це. Я звернув нашу з вами увагу на не зовсім коректну форму щодо юриспруденції. Тому, що це певна несправедливість по відношенню до інших громадських організацій", - зазначає член Луцького виконкому Ігор Алексеєв.

Підвал палацу культури загальною площею 100 квадратних метрів орендує Братство бджолярів землі Волинської. Вісім з них - в суборенді під торгову точку. Тут протягом шести років реалізують не лише мед, а й продукти бджільництва. Мазі, креми та спиртовмісні напої: питні меди та медаки.
"Для того, щоб продавати алкоголь має бути мінімум 20 квадратів. Тобто, якщо вони орендують вісім, то вони не можуть там продавати підакцизний товар - алкоголь", - запевнив член виконкому Ігор Муковоз.

Питні меди - туристична родзинка Луцька. Цей аргумент переконав більшість членів виконкому подовжити оренду "Медовій хаті".
"Ми можемо підняти ціну, можемо поставити жорсткіші умови. Інше питання: чи вони будуть зацікавлені там продавати", - зауважив в.о. Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Нещодавно українські бджолярі пройшли сертифікацію своєї продукції. Кожна пляшка спиртного продається з акцизом. Однак перевірки з податкової інспекції не вщухають.
"Плюну на це місце і розітру ногами. Хоча мені було би це дуже шкода. В усіх містах України все нормально, тільки в Луцьку отакі дурниці якісь видумують з тими питними медами. В мене обшук вдома був. В мене винесли з дому все, що могли, навіть з бару позабирали мої напої. Прокуратура, СБУ всі ходили до мене, всі купляли, бо це - ексклюзивна продукція. І тут взяли мене закрили і відкрили кримінальну справу." - обурюється голова Братства бджолярів землі Волинської Володимир Дмитрук.

Володимир Дмитрук каже: "Медова хата" у Луцьку - збиткова. За день - у середньому три-пять покупців. Лише завдяки поодиноким туристичним делегаціям вдається вийти на нуль. Волинські медобори мають 14 торгових точок у Львові. Є філія у Дрогобичі, нещодавно запрацювала у Трускавці.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити