image
 |  0 29 Квітня 2020 | 08:47

На Волині хочуть створити реєстр вікових дерев

На Волині потрібно створити реєстр вікових дерев, що дозволить значно підвищити туристичний потенціал краю та зберегти ці пам’ятки природи.

Про це у коментарі власкору «ВолиньUA» розповіла кандидат біологічних наук, доцент кафедри ботаніки і методики викладання природничих наук Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Лариса Коцан. 

Науковець зазначила, що у світі все більшу увагу приділяють віковим деревам, тоді як Волинь у цій справі поки що відстає. 

«Наприклад, у Англії існує сайт, присвячений віковим деревам. Всього їх налічується понад 12 тисяч. Кожен може внести інформацію про таке дерево. В Україні також є вікові дерева, які можуть бути об’єктами охорони та приваблювати туристів. Але системної роботи з їх обліку не проводиться, а існуючі дані застарілі та неповні», - наголосила Лариса Коцан.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для порятунку Лесиного ясена залучать найкращих фахівців-науковців

Водночас, науковець повідомила, що має намір спільно з Волинським обласним еколого-натуралістичним центром укласти реєстр вікових дерев на території Волинської області.

«Впевнена, що це потрібна та корисна справа. Це і зростання туристичної привабливості, і збереження та догляд за станом таких дерев. Звісно, у нас не так багато дерев, яким кілька сот років. Але точно є ті, які мають вік понад сто років. Сподіваюся, ми зможемо разом з Волинським обласним еколого-натуралістичним центром сформувати такий реєстр», - додає Лариса Коцан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Бути науковцем – дуже престижно та перспективно», – студентка медико-біологічного факультету СНУ Дарина Шкабура

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити