image
 |  18 12 Листопада 2023 | 12:23

На Волині працівниця «Ощадбанку» вкрала грорші з рахунку інтернатівця

На Волині судили колишню працівницю «Ощадбанку», яка зняла з особистого рахунку вихованця інтернату 31 тисячу гривень. Ці кошти жінка планувала віддати матері на операцію.

Понад три роки позбавлення волі для обвинуваченої Шацький районний суд замінив іспитовим строком, - пишуть Волинські новини.

Марія С., працюючи на посаді контролера-касира у відділенні «Ощадбанку» в селищі Головне, мала доступ до інформації про клієнтів банку та банківські операції. У квітні 2018 року вона створила офіційну електронну заяву на видачу готівки, на підставі якої внесла неправдиву інформацію щодо рахунку вихованця інтернату, зменшивши суму залишку банківського вкладу на 31 530 грн.

Цими грошима Марія С. планувала оплатити матері операцію з поліпшення зору, яку мали зробити в Одесі. На той час її вартість становила 1000 євро.

Однак мати довго вагалася, бо думала, що після цього у неї може погіршитися зір. У результаті жінка на операцію так і не наважилась. У вересні того ж року, після відмови матері, касирка повернула кошти на той самий рахунок. Протягом усього часу жінка зберігала гроші на робочому місці, в ящику під столом.

Коли стало відомо, що з рахунку підлітка зникли кошти, які він сам зняти не міг, було проведене службове розслідування. Після з'ясування усіх обставин керівництво звільнило касирку та звернулось в поліцію.

Суд визнав екскасирку винною та призначив їй три роки та шість місяців позбавлення волі. Також на рік заборонив займати посади пов'язані із доступом до інформації, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах. Проте основне покарання замінили на рік та шість місяців іспитового строку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через волинську митницю столичний бізнесмен хотів перевезти 29 кубометрів дерева (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити