image
 |  16 9 Листопада 2023 | 22:31

Через волинську митницю столичний бізнесмен хотів перевезти 29 кубометрів дерева (ФОТО)

Волинь - край лісів, - навіки ствердив у відомій пісні український бард Олександр Смик. Тож не дивно, що волинські митники добре знаються на деревині і докладають максимум зусиль, аби протидіяти незаконному експорту лісоматеріалів, - пишуть на сторінці Волинської митниці.

Цього разу об'єктом, зрештою виправданого, сумніву фахівців управління боротьби з контрабандою стала партія пиломатеріалів із сосни обсягом 29 кубометрів. У товаросупровідних документах експортер з Київщини назвав їх "виробами для подальшого використання в елементах паркану". Але навіть неозброєним оком на світлинах видно, що позбавлені кори та оциліндровані колоди після незначної механічної обробки так і не стали стовпами. Сумніви митників підтвердив залучений експерт з кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу ЛНТУ України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянин облишив роботу закордоном і став морпіхом

За фактом подання митному органу неправдивих відомостей для визначення коду товару згідно УКТ ЗЕД складено протокол про порушення митних правил з ознаками, передбаченими у ч. 1 ст. 483 Митного кодексу. ЇЇ санкція - конфіскація товару та штраф у розмірі 100 відсотків вартості предметів правопорушення. Тимчасово вилучена на склад митниці партія лісоматеріалів оцінена у майже 300 тисяч гривень. Остаточні рішення невдовзі прийматиме суд.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити