image
 |  2 2 Жовтня 2020 | 08:16

На Волині розпочався музичний фестиваль «Стравінський та Україна»: як це було? (ВІДЕО)

Стартував ХVІІ музичний фестиваль “Стравінський та Україна». У перший день фестивалю до Луцька приїхали музиканти академічного симфонічного оркестру з Тернополя.

Це другий концерт оркестру після тривалої перерви, пов’язаної із пандемією, - розповіла Суспільному скрипалька Олена Мізик.

Академічний симфонічний оркестр Тернопільської обласної філармонії дає другий концерт. Перший відбувся у Тернополі. До Луцька приїхали не в повному складі, - каже Олена Мізик. В оркестрі хворий на COVID-19 диригент та концертмейстер. На відкритті фестивалю "Стравінський та Україна" гратимуть 5 симфонію Бетховена, увертюри “Еґмонт”, “Коріолан”. Виступатимуть сьогодні з чужим диригентом.

В період пандемії вийти на сцену, говорить диригент Йосип Созанський, подвиг. До Луцька приїхали не повним складом, але – гратимуть, щоб підтримати людей у важкий час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти спрогнозували різке подорожчання хліба в Україні і назвали причину

Музикант, учасник фестивалю “Стравінський та Україна» Ігор Боїло каже, що в оркестрі, як в спорті, потрібні кожного дня заняття, і мало того, що індивідуальні, потрібна гра усіх разом, щоб чути один одного.

"Це, як футбольна команда, якщо немає зіграності, ми не можемо працювати", - додає чоловік.

Фестиваль триватиме впродовж жовтня у двох волинських містах - Луцьку та Устилузі.

У зв’язку з необхідністю дотримуватись соціального дистанціювання кількість квитків на фестиваль «Стравінський та Україна» – обмежена, розповів директор Волинської обласної філармонії Сергій Єфіменко.

Нагадаємо, минулого року у Луцьку під час ХVI музичного фестивалю «Стравінський та Україна» звучала музика оскароносних Голівудських кінофільмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські шахти під загрозою затоплення (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити