image
 |  5 12 Вересня 2018 | 10:33

На Волині створили спецгрупи для боротьби з борщівником Сосновського

На Волині розробили комплекс заходів для боротьби з борщівником Сосновського у кожному районі області. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Волинській області.
Програма розроблена на виконання доручення голови Волинської обласної державної адміністрації від 08.08.2016 р. № 4982/44/2-16 «Про здійснення в області  комплексних заходів щодо боротьби з борщівником  Сосновського», листа Волинської обласної державної адміністрації від 17.07.2018 р. № 4958/43/2-18 «Про здійснення в області  комплексних заходів щодо боротьби з борщівником  Сосновського».
В Управлінні розробили та надали органам місцевого самоврядування рекомендації щодо знищення борщівника Сосновського.
Районні державні адміністрації створили робочі групи та провели обстеження площ на виявлення борщівника Сосновського. Сільськими та селищними радами, керівниками агроформувань, власниками земельних ділянок провели агротехнічний, механічний та хімічні методи боротьби щодо знищення рослини.
Окрім того, у школах з дітьми провели роз’яснювальну роботу щодо небезпеки борщівника Сосновського та методів надання першої медичної допомоги при контакті з цією культурою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити