image
 |  5 18 Березня 2021 | 14:48

На Волині вилучили 130 тонн пального

Податковою міліцією ГУ ДФС у Волинській області у складі міжвідомчої регіональної групи з ліквідації нелегального обігу та нелегальної торгівлі нафтопродуктами на території Волинської області, а саме працівників Головного управління ДПС у Волинській області, УСБУ у Волинській області, УСР у Волинській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, управління Держпраці у Волинській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, ліквідовано міжрегіональний канал постачання пального сумнівного походження.

Про це інформують в ГУ ДФС у Волинській області.

Так, в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.204 КК України, на підставі ухвали суду, проведено санкціоновані слідчі дії. За результатами проведеного обшуку в місті Луцьку, припинено діяльність складу пально-мастильних матеріалів, де зберігалося й реалізовувалося необліковане дизельне паливо та бензин без документів щодо його походження, а також без сертифікатів якості на відповідність вимогам ДСТУ. При цьому, в ході проведених заходів затримано бензовоз, який саме зливав пальне до резервуарів складу.

Разом з тим, встановлено, що реалізація пального здійснювалася за готівкові кошти без застосування в установленому законом порядку реєстраторів розрахункових операцій.

Відтак, фіскалами з незаконного обігу вилучено більше 130 тонн пального, паливно-роздавальні модулі, металеві резервуари та бочки, чорнові записи про надходження та реалізацію пального. Крім того, вилучено транспортний засіб, а саме бензовоз, яким здійснювалось транспортування пально-мастильних матеріалів на даний склад. Орієнтовна вартість вилучених ТМЦ становить близько 5 мільйонів гривень.

Головне управління ДФС у Волинській області вкотре звертає увагу платників податків, які займаються зберіганням та реалізацією пально-мастильних матеріалів, на дотриманні вимог чинного законодавства під час провадження господарської діяльності. Разом з тим, звертається до всіх громадян з проханням повідомляти про будь які виявлені факти, що вказують на порушення порядку зберігання чи реалізації пально-мастильних матеріалів за телефоном (0332) 777-102.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканці луцького будинку постійно борються з вантажівками, які паркуються на тротуарі (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити