image
 |  5 23 Грудня 2021 | 13:29

Назвали п'ять факторів, які сповільнюють розвиток культури Луцької міської громади

Розвиток культури Луцької міської громади уповільнюють п'ять чинників.

Про це йдеться у Програмі розвитку культури на 2022-2025 роки, ухваленій на сесії міської ради.

За результатами обговорень у професійних та громадських колах на регіональному і місцевому рівні, на підставі аналітичних оцінок і рекомендацій експертів та представників державних і недержавних культурних інституцій визначено основні проблеми, що уповільнюють розвиток культури Луцької міської територіальної громади:

1. Головна проблема – інфраструктурна. Наявна мережа окремих міських та більшості сільських закладів культури не відповідає вимогам часу та малоефективна, що унеможливлює доступність мешканців громади до окремих культурних процесів та гальмує розвиток якісних культурних послуг.

2. Проблема упровадження інновацій. Низькі темпи розвитку цифрових технологій в галузі, недостатність фінансових ресурсів та креативних ідей уповільнюють формування сучасного культурного середовища та розвиток креативних індустрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька міськрада звернулася щодо будівництва кільцевої дороги навколо міста

3. Проблема включення дітей та молоді у культурні процеси. В окремих сільських територіях відсутні можливості для дітей займатися творчістю, книгочитанням, обмежений доступ до Інтернет мережі.

4. Проблема ефективного сучасного менеджменту. Гостро відчутний дефіцит менеджерів з високими компетенціями у сучасному культурному середовищі.

5. Проблема світоглядна. Недостатнє розуміння культури як цінності та важливого чинника сталого розвитку громади.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити