image
 |  0 13 Червня 2020 | 13:48

Норматив на газ підвищили в рази: скільки заплатять українські родини

В Україні за рішенням Шостого апеляційного суду в червні 2020-го в 2-3 рази підвищили нормативи на газ. В результаті сім'ям без лічильників доведеться платити за блакитне паливо значно більше. Для окремих сімей суми в платіжках можуть вирости майже на 55 грн.

Про це йдеться в матеріалі «OBOZREVATEL».

Українці без газових лічильників платять за блакитне паливо згідно з нормативом. Суд ухвалив рішення на користь «Миколаївгазу» (позов проти Кабміну) і повернув старі норми споживання.

Тільки газова плита:

Було: 3,28 кубометра на людину.

Буде: 9,8 кубометра.

Тільки газова плита, але немає гарячої води:

Було: 5,39 кубометра на людину.

Буде: 18,3 кубометра на людину.-

Є газова плита і газова колонка:

Було: 10,49 кубометра на людину.

Буде: 23,6 кубометра на людину.

Розгляньмо на конкретному прикладі. Припустимо, сім'я з трьох осіб без центрального гарячого водопостачання ще в минулому місяці повинна була платити за 16,17 кубометра газу (приблизно 48 грн). Цього місяця сім'я в такому ж складі заплатить уже за 54,9 кубометра (приблизно 164,7 грн).

Радник в.о міністра енергетики Олександр Трохимець розповів «OBOZREVATEL»: уряд дійсно ухвалював постанови так, що в суду з'явилися підстави його скасувати. Тепер же чиновники розглядають можливість розробити і ухвалити нові нормативи.

Як повідомляв «OBOZREVATEL», світові ціни на газ упали на 15-25%, водночас ціна для населення може залишитися на тому ж рівні. Зниження вартості блакитного палива компенсує подорожчання долара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифи на тепло переглянуть: що зміниться

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити