image
 |  0 4 Березня 2020 | 11:14

Новим прем'єр-міністром України стане улюбленець Зеленського Денис Шмигаль

Наймолодший прем'єр-міністр України Олексій Гончарук закінчує свою стрімку кар'єру на посаді глави уряду. Заміну йому обирали улюбленця Володимира Зеленського 44-річного Дениса Шмигаля.

«Маю надію, що новий Кабінет Міністрів під керівництвом Дениса Шмигаля не повторить помилок свої попередників, адже ми, депутати, як ніхто зацікавлені в активній роботі Уряду», - написав у мережі Фейсбук нардеп від «Слуги народу» Вячеслав Рубльов.

В одному з інтерв’ю Гончарук розповідав, що Шмигаль настільки кваліфікований, що ділився своїм досвідом з іншими колегами. Тому голова уряду неодноразово ставив його за зразок для інших керівників областей. «Нове обличчя» має давні системні контакти з усіма великими фінансовими групами, тому всім олігархічним кланам буде комфортно із ним працювати.

Іронія долі полягає в тому, що саме ексглава уряду проводив співбесіду зі своїм майбутнім наступником ще на початку 2020 року. Щоправда, розмовляв з претендентом Гончарук не один, а разом з президентом Володимиром Зеленським.

Після цієї співбесіди Шмигаля і призначили міністром розвитку громад і територій замість Альони Бабак. Керівництво міністерством він поєднав із ще однією урядовою посадою – віцепрем'єра, хоча Бабак цю посаду не обіймала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр-міністр Гончарук йде у відставку: з'явилася заява. Хто ще втратить посади?

Виглядає так, що призначення Дениса Шмигаля на посаду глави уряду – це компроміс нових і старих політичних еліт.

Правда, у Івано-Франківську він губився на тлі популярного мера, так і в Києві його постать може розчинитися на тлі медійного президента. Що якраз і може бути одним з аргументів, якій зіграв на користь обрання маловідомого раніше чиновника прем'єр-міністром країни.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити