image
 |  0 4 Березня 2020 | 09:54

Прем'єр-міністр Гончарук йде у відставку: з'явилася заява. Хто ще втратить посади?

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про свою відставку з посади глави уряду.

Про це повідомив телеграм канал "Правда Качури" і опублікував фото самої заяви.

На документі зазначено, що заяву Гончарук написав 3 березня 2020 року.

Також відомо, що свою посаду втратить глава Міністерства фінансів Оксана Маркарова.

"Вона вже готується на вихід, питання з її відставкою вирішене. Її місце може посісти Ігор Уманський", – пояснив один із народних депутатів.

Свої посади збережуть міністр юстиції Денис Малюська, міністерка освіти Ганна Новосад, міністр інфраструктури Владислав Криклій, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (йому, щоправда, сватають посаду віцепрем'єр-міністра з питань оборони), міністр економічного розвитку Тимофій Милованов (його роботою задоволений особисто Володимир Зеленський).

Як пише у своєму Telegram-каналі нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський, свою посаду втратить і глава митної служби Максим Нефьодов.

Вакантні посади й інших міністерств – охорони здоров'я, Міністерства з питань ветеранів, Міністерства регіонального розвитку, Міністерства соціальної політики (на цю посаду сватали главу комітету соціальної політики Галину Третьякову, але вона відмовилася).

Новим міністром з питань окупованих територій може стати Олексій Резніков. Чи втратять свої портфелі міністри Дмитро Дубілет і Михайло Федоров, поки невідомо.

Як відомо, на закритому засіданні фракції "Слуга народу" у Верховній Раді 3 березня приняли рішення про кадрові перестановки в українському уряді.

За даними джерел OBOZREVATEL, новим прем'єром найімовірніше стане нинішній віце-прем'єр-міністр – міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль.

Також на позачерговому засіданні Верховної Ради в середу, 4 березня, можуть бути призначені 4 нових міністри, які замінять чинних глав Міністерств закордонних справ, охорони здоров'я, соціальної політики і окупованих територій.

Раніше Гончарук заявив, що зараз розглядається варіант з відставкою всього Кабінету міністрів, однак чутки про його можливе звільнення він спростував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партії, у списках яких буде замало кандидаток, не зареєструють на місцеві вибори (ІНФОГРАФІКА)

Відзначимо, що уряд Гончарука звинувачували в провалі з наповненням бюджету. У головному фінансовому документі України на 2020 рік заклали доходи на рівні 1 трлн 79 млрд гривень і витрати 1,17 трлн гривень.

У 2018 році сукупний державний (прямий і гарантований) борг України в доларовому еквіваленті досяг 78,32 млрд доларів. За підсумками минулого року цей показник зріс на 2,02 млрд доларів, або на 2,6%.

У гривневому еквіваленті обсяг державного та гарантованого державою боргу досяг 2,169 трлн гривень. Це на 26,95 млрд гривень, або на 1,26% більше, ніж роком раніше.

Таким чином "діра" складе 95 млрд гривень. А на держборг доведеться витратити рекордні майже 40% доходів бюджету.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити