image
 |  2 7 Березня 2019 | 13:34

Операція «Первоцвіт»: на Волині ловлять продавців рідкісних рослин

На виконання вимог Законів України “Про охорону навколишнього природного середовища”, з метою захисту та збереження рослин, занесених до Червоної книги, Державною екологічною інспекцією у Волинській області щороку триває операція “Первоцвіт”.

Про це інформує прес-служба Державної екологічної інспекції у Волинській області.

В ході операції перевіряється дотримання вимог природоохоронного законодавства в місцях зростання найбільших популяцій ранньоквітучих рослин на території області та здійснюються перевірки у місцях їх продажу.

Відповідно до Доручення Державної екологічної інспекції України від 11.02.2019 року №38 «Про посилення заходів державного нагляду (контролю) щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу», екоінспекторами спільно з працівниками Департаменту муніципальної варти м. Луцьк 06 березня 2019 року було проведено рейд по місцях торгівлі, щодо виявлення порушень природоохоронного законодавства.

В ході перевірки на вулиці Замковій міста Луцьк (територія Центрального ринку) було виявлено жительку Рівненської області, яка торгувала рослинами, занесеними до Червоної книги України, а саме підсніжником білосніжним. За порушення законодавства про охорону природи працівниками екологічної інспекції було складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 88-1 КУпАП та, згідно чинного законодавства передано на розгляд до суду.

Екологи вкотре закликають усіх небайдужих до стану навколишнього середовища громадян долучитись до операції «Первоцвіт»: не купувати букетів ранньоквітучих рослин, що занесені до Червоної книги України: білоцвіт весняний, шафран Гейфелів, підсніжник складчастий, підсніжник білосніжний (звичайний), цибуля ведмежа (черемша).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький військовий госпіталь отримав дороговартісну медичну допомогу (ФОТО)

Екологи попереджають: законодавством передбачене суворе покарання за знищення рослин, занесених до Червоної книги.

Порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити