image
 |  16 14 Липня 2021 | 20:55

По 6 ротацій: у місті на Волині парадом військових зустріли бійців 14 ОМБр (ФОТО, ВІДЕО)

У Володимирі-Волинському 14 липня відбулась урочиста зустріч військовослужбовці 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, які повернулися на місце постійної дислокації.
 
Варто зазначити, що для декого з бійців — це повернення вже після шести ротацій. Серед таких — командир взводу зв’язку 3-го механізованого батальйону 14 ОМбр, боєць "Легіону Свободи" Віктор Вілентко (друг "Весна"). На першу ротацію свободівець пішов іще в далекому 2014 році, залишивши теплий кабінет голови Іваничівської районної ради.
 
 
 
На останніх виборах до місцевих рад Волині земляки знову довірили Віктору Вілентку представляти їхні інтереси, обравши його депутатом Володимир-Волинської районної ради від ВО "Свобода".
 
Повернувшись із чергової ротації, Віктор Анатолійович має намір зосередитися на депутатській роботі. Чи знову піде на сьому ротацію — поки не знає. Адже остання на часі ротація виявилась однією з найтяжчих і затягнулась аж на 11 місяців.
 
"Але я так скажу: кожен раз думаєш, що вже досить, що, мабуть, варто залишитися біля сім'ї, родини, друзів. Але проходить час — і розумієш, що повинен бути пліч-о-пліч з друзями, яких знаходиш там, на фронті російсько-української війни. До остаточної перемоги над нашим одвічним ворогом..." — розмірковує Віктор Вілентко.
 
«11 місяців військові виконували бойові завдання в зоні проведення операції об’єднаних сил», — розповів «Суспільному» командир 14 ОМБР Сергій Войченко.
Командир говорить: бійці волинської бригади обороняли країну від російсько-терористичних військ у найбільш гарячих точках. Це були десятки населених пунктів на лінії зіткнення. Двоє бійців бригади загинули.
 
«Перший військовослужбовець отримав кульове поранення від ворожого снайпера, другий — підірвався», – розповідає командир.
З його слів, станом на 14 липня у військовій частині, яка поміняла 14 ОМБР, вже є втрати на напрямку Жолобка.
 
 

Від військової частини колона солдатів рушила до центру міста. Армійці отримали відзнаки та нагороди від військового керівництва та місцевої влади.

Зустрічати бійців прийшли їхні рідні, друзі та жителі міста.

Олександра та Марічка Чижевські 11 місяців не бачили маму і тата, які служили на сході. Дівчаток доглядала бабуся Тетяна Черкез. Жінка каже:

«Вони дуже сумували. Весь час «мама, як мама», а більше їм треба був тато чогось. Маму люблять, а тата хочуть».

Меншій донці лише три роки, старшій - п'ять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинського наpдепа помітили в офісі тіньового куpатоpа «Слуг наpоду», які голосують в інтеpесах Ахметова (ВІДЕО)

Павло Чижевський офіцер 14 ОМБР, Ганна - бойовий медик після місяців розлуки з доньками батьки знову вдома. Ганна Чижевська каже, коли поїхали служити діти ще були маленькі, не розуміли, що це надовго.

«Щодня спілкувалися телефоном. Щовечора плакали», — розповідає жінка.

Роман Бондарук шостий рік служить в інженерно-технічній роті. Вдома на нього чекає дружина, двоє дітей та батьки. Матір військовослужбовця Олена каже, що пишається сином, радіє, що всі повернулися живими і здоровими.

Після урочистої зустрічі військові 14 бригади роз’їдуться по домівках.Тут служать чоловіки та жінки з усієї України, — каже командир. Кількість військовослужбовців не називає. Попереду в них місяць відпустки, потім повернуться до військової частини у Володимирі-Волинському, відточувати бойові навики будуть на полігонах.

Як повідомила Суспільному прес-офіцерка 14-ї ОМБР Надія Замрига, повернення військовослужбовців у Володимир-Волинський тривало десять днів. Щодня на вокзалі зустрічали ешелони з військовими та технікою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковельський АТОвець Валеpій Гонта просить допомоги на лікування

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити