image
 |  0 14 Липня 2021 | 15:13

Волинська «Свобода» закликає народних депутатів з Волині не підтримувати поправок, які знищують українську мову

Волинська «Свобода» закликає усіх народних депутатів з Волині не підтримати поправки від «слуг народу», які знищують українську мову та відновлюють русифікацію.

Про це йдеться в заяві політичної сили, оприлюдненій на офіційній сторінці обласної організації у соцмережі Фейсбук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фракція Зеленського не залишає спроб скасувати найдієвіші положення мовного закону, — заява ВО «Свобода»

Подаємо текст заяви без змін.

«Волинська обласна організація ВО «Свобода» категорично засуджує русифікаторські антиукраїнські ініціативи Зеленського та його команди і закликає усіх народних депутатів, які у Верховній Раді представляють Волинську область, в жодному випадку не голосувати за правки, які нівелюють Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Наступ на українську мову, який ведуть «Слуги народу», – найбільший із часів Януковича. ЗЕ-влада хоче повернути російську мову на телеекрани, забезпечити показ російськомовних фільмів, дозволити агітацію та рекламу на російській мові, звільнити чиновників від обов’язку складати іспит на рівень володіння українською мовою, зробити російську мову мовою викладання в закладах освіти та скасувати усі штрафи за порушення мовного законодавства у сфері послуг. Це приведе до повного вихолощення Закону про мову, зупинить українізацію і звільнення України від наслідків колоніального минулого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинського наpдепа помітили в офісі тіньового куpатоpа «Слуг наpоду», які голосують в інтеpесах Ахметова (ВІДЕО)

Волинська «Свобода» закликає усіх нардепів, які у парламенті представляють Волинь, – Ігоря Гузя, Ігоря Палиці, Ірини Констанкевич, Степана Івахіва, В'ячеслава Рубльова, – прийти на сесію і рішуче протидіяти ганебним спробам «Слуг народу» проштовхнути через парламент антиукраїнські ініціативи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний волинський «слуга народу» – проти української мови на телебаченні

Окремо звертаємося до Валерія Стернійчука, який виявився єдиним депутатом з Волині, що підтримав включення до порядку денного закону про скасування норми про українську мову на телебаченні. У нього зараз з'явився шанс реабілітуватися перед волинянами, продемонструвати, з ким він – з українцями чи з новітніми русифікаторами з «95 кварталу».

Переконані: жодних компромісів зі «Слугами народу» – ініціаторами русифікації України – бути не може. На кону – майбутнє України як національної незалежної держави чи її повернення в орбіту Москви», – йдеться в тексті заяви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заради російськомовного продукту Кварталу 95 Зеленський готовий піти проти української мови

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити