image
 |  0 3 Квітня 2019 | 10:44

Політолог здивований тотальним «поЗЕленінням» України

Перемога кандидата у президенти України Володимира Зеленського у більшості областей України, в тому числі на Волині, викликає певний подив.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповів заступник декана історичного факультету Східноєвропейського університету імені Лесі Українки політолог Тарас Літковець.

Тарас Літковець відзначив, що явка у 1 турі виборів президента України була в межах прогнозованої.

«У нас як правило на вибори ходить близько двох третин громадян. Решта 1/3 вибори ігнорує. Між цими групами є близько 10%, які можуть прийти на виборці дільниці, забезпечивши дещо вищу явку. На цих виборах явка була загалом в межах середньої».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС наполягають на дебатах між Зеленським та Порошенком

Політолог також відмітив, що соцопитування провідних соціологічних компаній знову продемонстрували свою авторитетність і загалом вгадали з результатом виборів.

«Результат Порошенка – це відчутна поразка. Наздогнати відставання від лідера кампанії йому буде непросто. Але мене дещо здивував результат Володимира Зеленського. Не думав, що він переможе на Волині і в більшості областей. Таке тотальне позеленіння України дивне. Люди, голосуючи за Зеленського, голосували за певний образ, який може не мати нічого спільного з реальністю. Але вони повірили телевізору».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити