image
 |  0 2 Квітня 2019 | 15:17

В ЄС наполягають на дебатах між Зеленським та Порошенком

Міжнародна місія Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами ENEMO закликала переможців першого туру виборів президента України Володимира Зеленського та Петра Порошенка до дебатів.

Як наголосив експерт місії ENEMO з питань виборів П'єр Петьє, дебати між кандидатами в президенти, які вийшли до другого туру, надзвичайно важливі для передвиборчої кампанії, повідомляє Deutsche Welle.

«Важливість дебатів складно переоцінити, незважаючи на їх відсутність перед першим туром, кампанія все-таки була конкурентною. Ми закликаємо і наголошуємо, що дебати перед другим туром надзвичайно важливі для передвиборчої кампанії», — сказав він.

Раніше ENEMO назвала перший тур президентських виборів прозорим та проведеним згідно з міжнародними стандартами.

Раніше Порошенко заявив про необхідність дебатів у другому турі виборів президента. Зеленський заявив, що готовий до них.

Суспільний мовник запросив обох кандидатів на телевізійні дебати.

Перед виборами 31 березня Порошенко і Зеленський не прийшли на дебати, а Тимошенко прийшла та майже відразу пішла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чесних більше? Журналісти розповіли про зв’язок сім’ї Гриценка з командою Зеленського

Центральна виборча комісія вже опрацювала понад 99% протоколів голосування на виборах президента України. Більшість голосів отримує Володимир Зеленський, розрив між чинним президентом Петром Порошенком та Юлією Тимошенко — близько 2,5%.

Явка на виборах президента по країні 64%: найактивніше голосувала Львівщина.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити