image
 |  7 1 Липня 2020 | 18:43

Польща скасувала карантин для тих, хто прилітатиме з України

З 1 липня в Польщу з України і навпаки можна подорожувати літаком.

Як пoвідoмляє «Yavp.pl», згідно опублікованого ввечері, 30 червня, розпорядження уряду, з 1 липня надано дозвіл авіакомпаніям на виконання міжнародних рейсів з/до Польщі.

Авіасполучення буде дозволене, зокрема, з країнами ЄС (за винятком Португалії й Швеції), країнами, що входять ло Європейської асоціації вільної торгівлі (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія), плюс Великобританія. Крім того, літати також дозволено до/з Чорногорії, Грузії, Японії, Канади, Албанії, Південної Кореї та України.

Більше того, на сайті прикордонної служби з'явилася інформація про те, що пасажири літаків, які прибуватимуть до Польщі з цих 7 країн, будуть звільнені від обов'язку відбування карантину.

На уточнююче запитання ми отримали ствердну відповідь від керівника групи з питань прикордонних дій прикордонного пункту Варшава-Окенче Кшиштофа Біньковського.

«Відповідно до Постанови Ради Міністрів щодо встановлення певних обмежень та заборон у зв'язку з наявністю епідемії, з 1 липня 2020 року пасажири, які прибуватимуть з аеропортів, розташованих на території України, не підлягають карантину після перетину кордону Республіки Польща», - йдеться у відповіді.

Водночас нагадуємо, що туристичний рух між Польщею та Україною поки не відновили. Йдеться лише про поїздки на основі карт побиту, віз або безвізу при наявності дозволу на роботу. А також осіб, яких ще раніше звільнили від проходження карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку роботу українським заробітчанам пропонують цього сезону в Польщі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити